Lister

Positiv trend

Positiv utvikling for naerbutikk­en i Korshamn

- Av Tom Arild Støle

Det er lenge siden salget har gått så godt som i fjor hos Line Berge på naerbutikk­en i Korshamn.

Naerbutikk­en i Korshamn solgte matvarer for nesten fem millioner kroner i 2018. Det er flere som handler mer hos oss, når de først handler. LINE BERGE, BUTIKKSJEF

–Dette er den høyeste omsetninge­n vår siden 2012. Det er veldig gledelig, sier butikksjef Line Berge.

Håper på overskudd

Naerbutikk­en endte i 2018 ut med en omsetning på 4.982.115 kroner. Omsetnings­tallene for salg av drivstoff og pubdrift er ikke tatt med. Det er heller ikke kjent om butikken, som ved flere anledninge­r har slitt med driften, gikk med overskudd i fjor.

–Det går noen måneder før vi får vite dette. Alt dette håndteres av Norgesgrup­pen. Vi får bare tallene i hendene, men vi håper regnskapet viser positive tall, forteller Berge.

I fjor gikk naerbutikk­en ytterst i havgapet i Lyngdal kommune med om lag 20.000 kroner i overskudd.

Hun forklarer at det er overskudde­t fra drivstoff og pubdrift som gjør at man klarer å ha helårsdrif­t ved butikken.

Lavere desember

Tallene viser at desemberom­setningen i 2018 (191.363 kroner) var noe lavere enn i desember 2017, da det ble omsatt for 205.592 kroner.

Men omsetninge­n for hele 2018 var drøye 511.000 kroner høyere enn i 2017, og over 916.000 kroner høyere enn i 2016. Man må helt tilbake til 2012 for å finne høyere omsetnings­tall ved naerbutikk­en i Korshamn. Da ble det solgt matvarer for rett i overkant av fem millioner kroner.

– Jeg tror økningen i omsetninge­n skyldes at vi har gjort litt om på vareutvalg­et, og at vi har ryddet litt i hyllene for å få mer rullering. Ellers opplever jeg at det er flere som handler mer hos oss, når de først handler, forklarer Line Berge.

Innsamling­saksjon

Naerbutikk­en i Korshamn hadde høsten 2017 besøk av TV 2 i serien «Ramm og Tørnquist redder Norge» Morten Ramm og Einar Tørnquist, som besøkte forskjelli­ge småsteder rundt om i Norge. De to komikerne ønsket å slå et slag for utrydnings­truede virksomhet­er, som små butikker på mindre steder som sliter mot de store kjedene. Programmet ble vist i vår. Effekten av dette besøket var begrenset, ifølge Berge.

I fjor høst måtte naerbutikk­en kaste matvarer for 96.000 kroner på grunn av strømstans etter ekstremvae­ret «Knud». Butikken hadde ikke forsikring som dekket tapet, men ved hjelp av 120.000 kroner i innsamlede midler, klarte man å få kjøpt inn varer igjen.

 ??  ??
 ??  ?? Butikksjef Line Berge ved naerbutikk­en i Korshamn er godt fornøyd med omsetninge­n i 2018.
Butikksjef Line Berge ved naerbutikk­en i Korshamn er godt fornøyd med omsetninge­n i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway