Lister

Ikke optimist

Espen Haegeland er klar for nok en sesong i rødt

- Av Karl Birger Saelør

Superveter­an Espen Haegeland tviler på at Lyngdal blir noe topplag i 4. divisjon i 2019-sesongen.

Espen Haegeland (37) er suverent eldst når Lyngdals nyansatte trener og sportslige leder Jan Ove Pedersen samler troppene for første gang på mandag.

– Jeg er spent på hvor mange spillere vi blir. Vi hadde få spillere i fjor, og stallen blir nok enda tynnere i 2019, sier mannen, som har scoret 261 seriemål siden han debuterte på Lyngdals A-lag i 1999.

Svekket stall

Lyngdal har kjempet i toppen av 4. divisjonst­abellen de tre siste sesongene, men nå er støttespil­lere som spillende trener Tore Kristensen, keeper Aron Lindstrand og midtbanekj­empen Morten Sanden borte. I tillegg er ungguttene Sander Lundegaard og Ole Kristian Fuglestad gått tilbake til FIL.

– Fjorårets A-stall er blitt betydelig svekket. Dette betyr at yngre gutter nå må ta mer ansvar. Slik jeg ser det må vi legge lista noe lavere denne sesongen. Lyngdal blir neppe noe topplag i 2019. Vi har rett og slett for få spillere, slik jeg ser det, sier Espen Haegeland.

Trener med joggesko

Han var på det første spillermøt­et med Jan Ove Pedersen midt i november, men har nå hatt en måneds fotballfer­ie.

– Jeg merker at beina ikke er som de en gang var. Det er først og fremst knaerne som skranter. Jeg er blitt så gammel at jeg nå trener med joggesko året rundt, sier Espen Haegeland.

37-åringen er glad for at Lyngdal har fått tak i en trenerkapa­sitet som Jan Ove Pedersen, men understrek­er samtidig viktighete­n av å ha en slagkrafti­g A-stall.

– Det hjelper ikke å ha en kjent trener, så lenge vi ikke har spillere nok til å henge med i 4. divisjon. Men på mandag begynner alvoret, og jeg har sagt at jeg skal vaere med for fullt nok en gang, sier Espen Haegeland, som ble toppscorer i 2018 med 17 mål, fulgt av tre brødre Sanden; Peder med 13 mål, Morten med 8 mål og Johan med 6 mål.

Mange lokaloppgj­ør

–Peder og Johan blir blant de eldste nå, og er nødt til å ta enda mer ansvar enn tidligere, sier Haegeland, som liker at det blir mange interessan­te lokaloppgj­ør mot FIL, Flekkefjor­d og Kvinesdal.

– Lokaloppgj­ørene trigger meg. Jeg er blitt så pass gammel at jeg ikke liker å reise langt avsted for å spille fotball, sier Espen Haegeland.

Han er kjent som en notorisk måljeger, som har scoret mål i bøtter og spann på A-lagsnivå i 20 år.

Innsiden av foten

– Det er viktig å bruke hodet og ikke stresse når man kommer i scoringspo­sisjon. Et dundrende langskudd fra 25 meter er flott å se på, men selv liker jeg best scoringer der jeg har kontroll og kan plassere ballen i mål med innsiden av foten, sier Espen Haegeland.

Lister har tidligere laget saker på goalgetter­ens mange scoringer i den røde Lyngdalsdr­akten. Her passerte han 200 mål i fjor høst. Nå har vi også, med god hjelp av Espen selv og litt avansert form for googling, en komplett oversikt over antall mål i de sesongene Espen Haegeland spilte i høyere divisjoner. Totalt har 37-åringen scoret 261 seriemål for Lyngdal, MK, Bryne, Sandnes Ulf, Randaberg og Hana.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Espen Haegeland er spent foran nok en sesong med Lyngdal i 4. divisjon.
FOTO: TOM ARILD STØLE Espen Haegeland er spent foran nok en sesong med Lyngdal i 4. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway