Lister

Avfyrte fyrverkeri inne på ungdomssko­le

- Av Tom Arild Støle

Fire elever skal ha avfyrt fyrverkeri inne på Lista ungdomssko­le fredag.

– Det har ikke oppstått skader verken på personer eller materiell. Men vi ser veldig alvorlig på den typen handlinger, og forholdet vil bli anmeldt, opplyser operasjons­leder John Repstad i Agder politidist­rikt til avisen Lister.

Forholdet fant sted ved 12-tiden, inne i en gang ved et klasserom og utenfor skolebygni­ngen. En 14-åring og tre 15-åringer, alle gutter, var involvert i hendelsen.

– De skal ha brukt noen såkalte hylere. De smeller ikke på samme måte som et batteri, men uvettig bruk av disse kan uansett få fatale konsekvens­er. De unge tenker kanskje at dette er bagateller, men når man avfyrer fyrverkeri innendørs er det fort gjort at ting kan gå galt. Da kan man ødelegge både syn og hørsel, og det kan forårsake brann. Det er årsaken til at vi oppretter sak på dette, rett og slett fordi vi ikke aksepterer denne typen handlinger, sier Repstad.

Rektor Marie-thérés Kolnes stiller seg kritisk til foreldre som lar barne ha tilgang på fyrverkeri.

– Dette er en utfordring hvert år etter nyttårsaft­en. Jeg som rektor må sørge for at de andre elevene kan føle seg trygge, og da er det standard prosedyre å kontakte politiet når dette skjer, sier hun.

Tidligere fredag ble det kjent at det også var blitt avfyrt fyrverkeri inne på Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle (KKG). Der ble et fyrverkeri­batteri antent i foajeen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway