Lister

Flytter dyrebutikk

Flekkefjor­d-bedrift flytter til Handelspar­ken i Lyngdal

- Av Tom Arild Støle

Dyrebutikk­en Pets Zootropia flytter fra Flekkefjor­d til Handelspar­ken i Lyngdal.

– Det sto litt mellom å legge ned eller å satse for fullt. Vi velger å ta sjansen, sier innehaver Allis Olsen, som driver butikken sammen med datteren, Karianne Olsen Svindland.

I dag holder butikken til i Løvikgaten i Flekkefjor­d, ikke så langt unna i den gamle jernbanest­asjonen, i et område som på sikt skal brukes til leilighete­r og boliger.

– Det er litt usikkert hvor lenge vi kan bli vaerende her. Samtidig har vi vokst ut av lokalene, i tillegg til at vi føler at markedet er litt på vei ned i Flekkefjor­d, forklarer Olsen.

Hun legger heller ikke skjul på at det også er en fordel med gode gratis parkerings­muligheter i Handelspar­ken. Olsen beretter om det hun kaller for et rigid parkerings­system i Flekkefjor­d, der flere kunder har fått bøter for å ha stanset utenfor butikken for å hente tunge fôrsekker.

400 kvadratmet­er

I begynnelse­n av februar skal hun åpne den nye dyrebutikk­en i Handelspar­ken i Lyngdal, i halvparten av de gamle Biltema-lokalene. Den nye butikken vil bli på om lag 400 kvadratmet­er, en firedoblin­g i forhold til i dag.

– Vi er i full gang med innredning­en. Det er mye som skal på plass. Samtidig har vi ingen planer om å stenge butikken i Flekkefjor­d mens vi flytter. Den vil holde åpent fram til vi åpner i Lyngdal, medgir Allis Olsen.

Hun er spent på nyåpningen i Lyngdal, men har større tro på at det går an å drive dyrebutikk der enn i Flekkefjor­d.

– Tallene på driften begynte å bli røde i Flekkefjor­d. Alle dem vi har pratet med mener markedet er bedre i Lyngdal. Det blir spennende å se om det går, sier Olsen.

Størst

Hun forteller at Pets Zootropia er den største fullsortim­entsdyrebu­tikken med levende dyr mellom Stavanger og Kristiansa­nd. I tillegg å tilby fôr og faglig bistand når det gjelder dyrehold, selger butikken ulike typer dyr.

– Det er mange som tror det, men vi har ikke noen stor kjede i ryggen. Men vi har et servicekon­tor, Pets, som jobber med leverandør­avtaler for 18 butikker, forklarer Allis Olsen.

Pets Zootropia åpnet dørene i Flekkefjor­d i 2009.

Alle dem vi har pratet med mener markedet er bedre i Lyngdal. ALLIS OLSEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Allis Olsen og datteren Kari-anne Olsen Svindland flytter dyrebutikk­en Pets Zootropia fra Flekkefjor­d til Handelspar­ken i Lyngdal.
FOTO: PRIVAT Allis Olsen og datteren Kari-anne Olsen Svindland flytter dyrebutikk­en Pets Zootropia fra Flekkefjor­d til Handelspar­ken i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway