Lister

Første passkunder

Maskinen på plass i Farsund i går

- Av Olav Hoel

Det tok ikke mange minuttene fra det nye passkontor­et på lensmannsk­ontoret i Farsund åpnet klokken 09:00 fredag morgen før første pass-kunde var på plass.

– Det er veldig bra at vi kan få pass her i Farsund. Da slipper vi å reise så langt, og det setter vi pris på, sier Veronica Nygård.

Etter at det tidligere kjent kjent at lensmannko­ntoret for Farsund og Lyngdal skulle lokalisere­s i Farsund, har kontoret i Farsund vaert under ombygging. I mellomtide­n har de derfor holdt til i Lyngdal, men fra fredag morgen var både ansatte og utstyr på plass på Gåseholmen.

Hit hadde hun tatt med seg sin fire år gamle sønn, Sander Skeibrok, for å få et nytt pass til han før de reiser på ferie.

– Vi er tid på an, så vi var litt forberedt på å vaere første mann ettersom vi var tidlig ute. Det er ikke så lenge til vi skal ut og reise til Gran Canaria, så da var det litt greit å få ordnet det nå så fort som mulig, sier Skeibrok.

– For lenge i Lyngdal

Lensmann Jan Terje Aas er glad for å vaere på plass i Farsund. Samtidig forstår han at lyngdølene ikke er like glad for å miste lensmannsk­ontoret sitt.

– Vi er fornøyd med å vaere på plass i Farsund når beslutning­en er at vi skal vaere her. Egentlig har vi vaert for lenge i Lyngdal i forhold til å betjene Farsund-folkene slik vi egentlig skal. Samtidig har vi respekt for at lyngdølene vil føle at de taper litt på dette, men vi skal prøve å demme opp for det. For de som skal ha pass eller levere inn en anmeldelse, så er det klart at det blir tungvindt for lyngdølene å dra til Farsund, men utover det vil Lyngdals befolkning få den samme tjenesten som de i Farsund, selv om kontoret ikke lengre er der, sier Aas.

Fra og med fredag denne uken er kontoret i Lyngdal stengt, og de 17 politibetj­enter og fire sivilt ansatte møtte på det felles lensmannsk­ontoret på Gåseholmen.

– Vi begynte flyttingen til Farsund på onsdag, men det meste stod jo klart her. Det er derfor ikke så mye tid vi har brukt på å flytte, men vi har brukt en del tid på å bygge om resepsjons­lokalet slik at den er klart for den nye passløsnin­gen som kommer til høsten, som skal vaere sikrere og bedre produksjon­sutstyr for pass, slik at dette bygget tilfredsst­iller alle kravene til det nye. Resten av bygget er som det var, sier Aas.

Og klokken var altså ikke mye over ni før de første passkunden­e var på plass.

– Hvor mange pleier å vaere innom i løpet av en dag for å få pass?

– Det varierer, men et sted mellom 10 og 20, anslår konsulent Else May Jonassen.

Ny flytting?

Men hvor lenge de blir vaerende på Gåseholmen er uklart.

– Foreløpig vet vi ikke om det er i dette bygget vi blir i framover. Der skal det vaere en egen prosess. Det blir en prosess i politiet hvor vi skal annonsere for å få inn de som er interesser­t i å bli med i en slik anbudsrund­e, så vi vet ikke om det blir her eller andre stede, men det blir en eller annen plass i Farsund, ihvertfall, sier Aas.

Samtidig har vi respekt for at lyngdølene vil føle at de taper litt på dette, men vi skal prøve å demme opp for det. JAN TERJE AAS

 ??  ?? Sander Skeibrok (4) gir tommel opp for passmaskin­en i Farsund. Her sammen med moren Veronica Nygård.
Sander Skeibrok (4) gir tommel opp for passmaskin­en i Farsund. Her sammen med moren Veronica Nygård.
 ??  ?? Fredag formiddag ble åpningen markert bed kake og besøk av rådmann Ståle Manneråk Kongsvik (naermest) og ordfører Arnt Abrahamsen.
Fredag formiddag ble åpningen markert bed kake og besøk av rådmann Ståle Manneråk Kongsvik (naermest) og ordfører Arnt Abrahamsen.
 ??  ?? Sander Skeibrok (4) var den første passkunden i Farsund fredag morgen. Her sammen med lensmann Jan Terje Aas.
Sander Skeibrok (4) var den første passkunden i Farsund fredag morgen. Her sammen med lensmann Jan Terje Aas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway