Lister

Kvinesdal kommunes budsjettve­dtak for 2019

-

Det er alltid et problem når ønskene er økonomisk større en pengesekke­n. Det er da en ser hva kommunesty­ret prioritere­r. I den forbindels­e er flertallet­s vedtak om å legge utbygging av Stadionveg­en 5 på IS en stor skuffelse.

Helse og sosialetat­en har påpekt behovet for en videre utbygging av Kvinesdal omsorgssen­ter og kommunesty­ret har vedtatt utbygging i Stadionveg­en 5 og bevilgning­en har vaert budsjetter­t i de siste to budsjettår­ene. På grunn av nye krav har selve igangsetti­ngen vaert utsatt. Nå er planleggin­gen ferdig utarbeidet for å legges ut på anbud og da opplever etaten at utbygginge­n legges på IS, forstå det den som kan.

Behovet i dag og framover viser at det er bare større i dag en da vedtaket ble gjort. Kommunens driftsmess­ige hovedoppga­ve er skole og omsorg og da er det trist at demonstras­jon for Fedaheimen skal føre til et slikt vedtak. Problemet Fedaheimen bør økonomisk løses ved at andre vedtak i kommunen skyves ut i tid.

Hvilken hast har nødvendigh­eten av utbygging av ny gangbro over Fedaelva? Kan også nevne flerbruksh­all på Kvinlog, videre planleggin­g og utbygging i sentrum, sikkert positive og delvis nødvendige tiltak, men ikke tiltak som bør komme foran utbygging av Kvinesdal omsorgssen­ter som har stor betydning for pasienten og en effektiv drift.

Kvinesdal kommune har hatt og har en god omsorgstje­neste og den vil vi fortsatt verne om.

Kåre Svindland,

Leder av Kvinesdal wweldreråd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway