Lister

Gi Herren Jesus aere og pris!

-

Bibelens fortelling om de vise menn som lot seg lede av stjernen for å komme til Jesus, Kristus, vår Frelser, synes jeg er fascineren­de. Når jeg igjen møter denne historien ser jeg for meg de tre vise menn slik de framstår i Betlehems vandringen, som foregår på Prestenese­t i Lyngdal før jul. Flere ganger i vandringen kommer de til syne kledd i fine klaer. De er på vei for å finne Frelseren.

I år har jeg latt meg imponere både av disse vismennene. og av alle de andre medhjelper­ne, og ikke minst barna, som har tatt del i disse vandringen­e. I øsende regn og vind har de holdt ut, for å kunne synliggjør­e julebudska­pet.

Det skal vaere mitt nyttårsfor­sett at jeg skal ikke la meg distrahere av vaer og vind eller av andre ting som gjør at jeg viker av fra ønske om hylle Jesus Kristus, jødenes konge. Det finnes så mange røster, strømninge­r og fristelser i vår tid, som så lett kan føre oss på avveie. Derfor er det viktig å holde stø kurs med blikket festet på Jesus. Det gjelder å holde stø kurs både i motgang og medgang, slik at troen finner sitt feste i ham.

I likhet med vismennene vil jeg søke veiledning fra profetorde­t. Bibelen er verdens viktigste bok, for Gudsordet viser veien til Jesus Kristus.

Jeg takke ham, den store kongen, som bøyde seg ned for å frelse verden. Og jeg vil baere fram gaver. Jesus meg selv jeg deg bringer, legger meg ned for din fot, at du meg evig skal eie, jeg er jo kjøpt med ditt blod.

Jeg har et ønske og en bønn at mange vil vaere med i den flokken.

Denne fortelling­en gir meg også et framtids perspektiv og et profetisk syn av en hel verden som drar mot Jerusalem for å til hylle Jesus, jødenes konge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway