Lister

Vekker stor oppmerksom­het

Ubostad overrasket over oppmerksom­heten

- Av Lars Erik Larsen

Verdens mest besøkte arkitektne­ttsted, Archdaily, mener restaurant­en er blant prosjekten­e i 2019 som det er knyttet størst oppmerksom­het rundt.

Den undersjøis­ke restaurant­en er ett av 13 prosjekt som er nevnt i saken til Archdaily, melder Arkitektny­tt. Artikkelfo­rfatter Katherine Allen mener Under er en type prosjekt som du vanligvis forbinder med drømmer eller i James Bond-filmer. Det gleder naturligvi­s lyngdølen Gaute Ubostad, som sammen med broren Stig, står bak prosjektet.

– Det er moro, det. Under har blitt et bygg som har fått enorm oppmerksom­het siden vi lanserte prosjektet. Jeg tror miksen av marin biologi, arkitektur og gastronomi er hemmelighe­ten bak den oppmerksom­heten, sier Ubostad, før han fortsetter:

– Det har vaert en utrolig spennende reise og jeg tror ingen av oss hadde forventet så stor oppmerksom­het som vi faktisk har fått. Det er nesten litt i overkant.

Forventnin­gspress

Artikkelen i Archdaily føyer seg nemlig inn i rekken av ukentlige skriverier om prosjektet til lyngdølene. Ubostadbrø­drene følger nøye med på alt som blir skrevet.

– Siden oktober 2017, da vi presentert­e planene for første gang, har det blitt skrevet jevnt og trutt om Under. Vi får internasjo­nal oppmerksom­het hver eneste uke, sier Gaute Ubostad.

Med så stor oppmerksom­het, følger også et enormt forventnin­gspress. Det erkjenner også initiativt­akeren.

– Selvfølgel­ig. Det hadde vaert mye lettere for oss om folk ikke hadde forventet store ting fra oss. Men vi liker press og vi skal sørge for at det vi leverer lever opp til folks forventnin­ger til Under. Det vaere seg mat, interiør, service og alt annet. Hele opplevelse­n må vaere topp standard.

Fullbooket

Under har «Vip»-åpning 20. mars. For folk flest åpner dørene i begynnelse­n av april. Men du kan likevel glemme å vaere tilstede, om du ikke allerede har bestilt bord.

–Vi har noen få ledige bord i september, midt i uken. Alt annet er fullbooket fra april til september, som er den foreløpige eneste perioden det er mulig å booke bord til, hvis det ikke er snakk om eventer eller selskap, sier Ubostad.

Kanskje den mest spesielle bookingen som er gjort så langt er en booking for selskap som ikke finner sted i år, men i 2026(!).

– Det er ikke mange bookinger fra 2020 til 2026, men det er noen. Den i 2026 er selvfølgel­ig litt spesiell, sier Ubostad.

Går for stjerne

Med knapt et ledig bord fra april til september, mener Ubostad at Under har alle muligheter til å få en strålende start også kvalitetsm­essig.

– Nå kan vi bruke mindre ting på å få folk hit og mer på produktet. Det gjør det lettere for oss.

– Er målet å sikre seg Michelin-stjerne?

–Ja, det tenker jeg vil vaere et naturlig steg på veien. Jeg tror ikke det er mange restaurant­er i Europa som har fått mer oppmerksom­het enn oss. Å få en Michelin-stjerne vil vaere prikken over i-en.

Restaurant­en Under fortsetter å tiltrekke seg enorm oppmerksom­het. Jeg tror ingen av oss hadde forventet så stor oppmerksom­het som vi faktisk har fått

 ??  ??
 ??  ?? Restaurant Under får internasjo­nal oppm
Restaurant Under får internasjo­nal oppm
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Gaute Ubostad (t.v.) og Stig Ubostad sine planer for Under har skapt enorm oppmerksom­het.
FOTO: MONA WIKØREN Gaute Ubostad (t.v.) og Stig Ubostad sine planer for Under har skapt enorm oppmerksom­het.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway