Lister

Festival søker om årlig støtte

- Av Tom Arild Støle

Nå har daglig leder Geir Inge Sirnes i Tog Events, som er med på arrangørsi­den, søkt om en årlig støtte på 75.000 kroner til festivalen. Bryggerhus­festen startet i 2015, og er blitt arrangert fire ganger. I fjor ble det et todagersar­rangement, og gikk under navnet Bryggerhus­festivalen.

– Vi holder i disse dager på å legge de siste brikkene på plass, og vi har lagt opp til en publikumso­pplevelse for folk i alle myndige generasjon­er. Vi satser på både lokale og til og med internasjo­nale artister i 2019, skriver Sirnes i søknaden til kommunen.

Bryggerhus­festivalen har hatt artister som KM Myrland & Vante Folk, Charlie Racksted & The Sticklesbe­rgen Ramblers, Stavangerk­ameratene og Chris Thompson på scenen. Festivalen har også påvirket direkte gjenforeni­ng av flere artister, som for eksempel «Heltan», som kom sammen for første gang på 17 år i fjor. I 2019 skal bandet «Dry County», med relasjoner til Kvinesdal, Eiken og Sandnes spille sammen for første gang på fem år.

– Vi håper at kommunen både kan og vil bidra med en årlig støtte til oss og lokale ildsjeler som står på 365 dager i året for å ha et kulturelt tilbud i bygda, skriver Geir Inge Sirnes i søknaden.

Arrangøren­e av Bryggerhus­festivalen i Kvinesdal håper på årlig støtte fra kommunen.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? «Heltan» var blant trekkplast­rene under fjorårets utgave av Bryggerhus­festivalen i Kvinesdal.
FOTO: TORREY ENOKSEN «Heltan» var blant trekkplast­rene under fjorårets utgave av Bryggerhus­festivalen i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway