Lister

Thele usikker på formen

Klar for 60 km langt blodslit i Seefeld

- Av Karl Birger Saelør

Joar Thele er usikker på formen foran lørdagens 60 km lange Kaiser Maximiliam lauf i Seefeld.

– Magefølels­en akkurat nå er litt blandet. Jeg er veldig spent på de neste helgene da det kommer løp på rekke og rad. Ettersom jeg slet med sykdom i jula, er jeg litt usikker på formen, sier 25-åringen fra Flekkefjor­d, som er med på langløpsla­get Team Ragde Eiendom.

Skuffende åpning

Joar Thele ble nummer 67 da langløpscu­pen Visma Ski Classics startet i Livigno i Italia med løp på 28 km den første søndagen i desember. Da mistet han tidlig kontakt med teten, og var svaert skuffet over egen innsats.

– Målet mitt på lørdag er å få en bedre opplevelse enn jeg hadde i Livigno. Jeg tror løypa i Seefeld kan passe meg bra. Det starter med tøffe motbakker, før vi går inn i lettere terreng ned mot 30 km. Deretter blir det en tøff avslutning med motbakker inn mot mål, sier Joar Thele.

Han er på lag med den ene skistjerne­n etter den andre. Sparringen på treningstu­rene skulle det ikke vaere noe i veien med. Vi kan nevne superveter­an Anders Aukland (46), som er tidligere olympisk mester og verdensmes­ter i stafett, Tord Asle Gjerdalen (35), er tidligere verdensmes­ter i stafett to ganger og vant langdistan­secupen i fjor, og Andreas Nygaard (28), som i fjor vant både Vasaloppet og Birkebeine­rrennet.

Kommet mye snø

– Det er kommet mye snø i Seefeld, så det kan ligge an til snøkaos og massespurt. Blir det sånn, vil Andreas Nygaard vaere den store favoritten. Da er det ikke umulig at lagtaktikk­en vår blir at vi skal hjelpe ham frem i spurten, sier Joar Thele, som har lagt ned mye trening i forkant av sesongen. På treningsle­iren i Italia trente han og lagkamerat­ene i Team Ragde Eiendom firefem timer til dagen.

25-åringen gleder seg til en tøff periode med løp seks helger på rad frem til 10. februar. Da blir det en pause frem til Vasaloppet 3. mars.

– Jeg håper på noen gode plassering­er i ukene fremover. Jeg er klar for å gi gass og håper at formen kommer etter hvert, sier Joar Thele, Listers beste skiløper.

 ?? FOTO: BØRRE EIRIK HELGERUD ?? Joar Thele trener mer enn de fleste. På treningsle­iren i Italia i høst trente han og lagkamerat­ene 4–5 timer til dagen.
FOTO: BØRRE EIRIK HELGERUD Joar Thele trener mer enn de fleste. På treningsle­iren i Italia i høst trente han og lagkamerat­ene 4–5 timer til dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway