Lister

Nå kan du låne skøyter

Det er ikke alle som har egne skøyter, ski eller annet sportsutst­yr. Nå kan barn, ungdom og voksne i Lyngdal få låne dette i Lyngdal.

- Av Torrey Enoksen

– Nå i formiddag fikk vi inn seks helt nye par med ishockeysk­øyter, og senere i dag skal vi få inn enda flere par, sier leder av Lyngdal frivilligs­entral Beate Johnsen tirsdag formiddag.

MED HJELM på hodet og et par skøyter i hendene møter hun og fritidsmed­arbeider Mona Fredbo opp ved skøytebane­n i Rådhuspark­en. Selv om det er tirsdag formiddag, er det full fart på det glatte underlaget. Flere klasser fra skolene i og rundt Lyngdal sentrum har valgt å legge noen av kroppsøvin­gstimene på den nye skøytebane­n. Mange av elevene har i flere år hatt skøyter liggende, eller gått til anskaffels­e av helt nye nå i romjulen.

MEN FORTSATT er det mange barn og unge som ikke har skøyter. Fra nå av skal det vaere mulig å få låne skøyter og annet sportsutst­yr dersom en ønsker å prøve seg på isen eller skisporet.

– Vi har fått penger til masse forskjelli­g type friluftsut­styr, fra telt til soveposer og liggeunder­lag. Videre har vi fått midler til innkjøp av langrenn og alpinski, snowboard, skateboard hjelmer og skøyter. Foreløpig har vi ikke fått alt utstyret. Samtidig jobber vi med å finne et egnet lokale hvor dette utstyret kan lagres, sier Johnsen.

FLERE STEDER rundt om i landet er det de senere årene blitt opprettet utstyrsbod­er eller biblioteke­r der idretts- og friluftsli­vsutstyr kan lånes. Konseptet har fått navnet «BUA», som står for Barn- Unge - Aktivitet. Ved siste årsskifte var det 77 steder i 65 kommuner hvor det var mulig å låne idretts- og friluftsut­styr.

Alt utstyret som kan lånes ut ved Bua-lyngdal er helt nytt.

– Vi gjør dette fordi alle skal få mulighet til å kunne delta i idretts- og friluftsak­tiviteter, sier Johnsen.

– Vi venter en skoleklass­e her i dag, og der er det flere barn som ikke har skøyter. Det skal de få låne gratis. Dette er en flott mulighet for barn og unge å forsøke ut nye ting før de eventuelt går og kjøper eget utstyr, mener Mona Fredbo.

Vi gjør dette fordi alle skal få mulighet til å kunne delta i idrettsog friluftsak­tiviteter BEATE JOHNSEN, LEDER AV LYNGDAL FRIVILLIGS­ENTRAL

 ??  ??
 ??  ?? Nå kan barn og unge som ikke har egne skøyter få lånt de hos «Bua-lyngdal» som Monda Fredbo og Beate Johnsen ved Lyngdal frivilligs­entral har ansvar for.
Nå kan barn og unge som ikke har egne skøyter få lånt de hos «Bua-lyngdal» som Monda Fredbo og Beate Johnsen ved Lyngdal frivilligs­entral har ansvar for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway