Lister

Skaper nytt liv i bygget

Ektepar har planer for tidligere jernvareha­ndel

- Av Åse Astri Bakka

– Det blir en kald dag i helvete før jeg leier ut til en kjede.

Dét sier Petter Andrup som sammen med ektefelle Ingeborg Spinnangr Andrup har kjøpt Bjørn Øslebøs lokaler i Torvgaten i Farsund for tre millioner kroner.

Hva som kommer i lokalene er foreløpig usikker, men det blir snart full aktivitet der.

– Min kone og jeg er litt over middels glade i gamle hus. Vi begynner med oppussing snart, sier Andrup til Lister24.

Lokalene har huset den lokale jernvareha­ndelen i sentrum siden 1920. Da forrige eier, Bjørn Øslebø, nådde pensjonsal­der, så hadde han ingen til å drive videre. Han valgte derfor å selge.

Snart rykker mannskap fra Hansen Bygg inn for å rive vekk alt som har med butikkfunk­sjoner å gjøre. Dette for å komme ned til det gamle, opprinneli­ge bygget.

Fire dører

– Vi har vaert i bygget sammen med en representa­nt fra fylkeskons­ervatoren tidligere, og når vi kommer så langt så henter vi tilbake en derfra for å se om noe er verneverdi­g, sier Andrup.

Bygget, som består av to etasjer på omlag 100 kvadratmet­er hver, skal pusses opp både innvendig og utvendig.

–Huset har ganske lang fasade ut mot Torvgaten. Før var det fire inngangsdø­rer her. Vi kommer til å føre dette tilbake.

Håndverksm­iljø

Etter hvert kommer ekteparet til å forhøre seg om noen kunne tenke seg å drive naering i lokalene.

– Jeg skal ikke drive naering der selv, opplyser Petter Andrup.

– Har du noen tanker om hva slags virksomhet du kunne tenke deg i lokalene?

– Jeg håper å få inn noe som har med håndverk å gjøre; lokale krefter som driver med gamle håndverkst­radisjoner. Det er ikke mye penger å tjene på dette, men det hadde vaert hyggelig, sier Andreup, og fortsetter:

– Det ideelle hadde vaert dersom flere enkeltpers­oner som jobber hjemme i kjellere og garasjer kunne ha samlet seg for å skape et håndverksm­iljø og utsalg. Men dette er bare tanker fra min side. Jeg har ikke gjort avtaler med noen, men hvis jeg bare gjør bygget pent så tror jeg kommer til å dukke opp noen som har lyst å bruke hele, eller deler av det.

Jeg håper å få inn noe som har med håndverk å gjøre PETTER ANDRUP

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Bjørn Øslebø AS er historie - nå skal lokalene pusses opp for ny aktivitet.
FOTO: MONA WIKØREN Bjørn Øslebø AS er historie - nå skal lokalene pusses opp for ny aktivitet.
 ?? FOTO: OLAV HOEL (ARKIVFOTO) ?? Ekteparet Ingeborg Spinnangr Andrup og Petter Andrup står bak Farøy Invest, som har kjøpt Torvgaten 1 i Farsund.
FOTO: OLAV HOEL (ARKIVFOTO) Ekteparet Ingeborg Spinnangr Andrup og Petter Andrup står bak Farøy Invest, som har kjøpt Torvgaten 1 i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway