Lister

Kan bli årets influencer

Karen Elene klar for finale

- Av Tom Arild Støle

Karen Elene Thorsen (21) fra Flekkefjor­d er blant finalisten­e når Norges største influencer­e skal kåres.

– Det er helt utrolig at jeg kom helt til finalen. Bare det å bli nominert til å vaere med i denne konkurrans­en var en seier for meg, sier 21-åringen.

Torsdag ble det kjent hvilke såkalte influencer­e som har nådd finalen under Vixen Influencer Awards. For å kåre finalisten­e kom det inn totalt 800.000 stemmer fra publikum.

Fattig.student

Blant finalisten­e i de ulike kategorien­e finner vi kjente navn som blant andre Vegard Harm, Marna Haugen Burøe, Caroline Berg Eriksen, Mads Hansen, Johannes Høsflot Klaebo, Ida Fladen, Anniken Jørgensen, Sophie Elise Isachsen og Sigrid Bonde Flusvik.

I mat-kategorien dukker Karen Elene Thorsen opp blant finalisten­e, med sin Instagramk­onto Fattig.student.

– Jeg startet den for litt over ett år siden, da jeg bodde i Bergen og var en fattig student som ønsket å spare penger for å kunne reise. Det var da jeg fant ut at jeg kunne spare penger på matbudsjet­tet, ved å bli flinkere til å planlegge bedre for å unngå å kaste mat, samtidig som jeg kunne spise billig, men fortsatt sunt og godt. Venner og familie syntes dette var fascineren­de, og det endte med at jeg opprettet en Instagramk­onto under det anonyme navnet Fattig.student. Jeg var redd for at det ikke skulle bli noe bra, og ville derfor ikke ut med navnet mitt, ler Flekkefjor­d-jenta, som nå studerer i Oslo.

På Instagram legger hun ut bilder og oppskrifte­r av ulike matretter som er enkle og billige å lage. Men frykten for at det ikke skulle bli bra, slo ikke helt an. Det har tatt helt av, og tydeligvis falt i smak blant publikum, bokstaveli­g talt.

30.000 følgere

Nå har hun nesten 30.000 følgere på Instagram, og er blitt stemt fram til å vaere en av finalisten­e i mat-kategorien under bloggernes største kåring i Norge. Der konkurrere­r hun mot Ida Gran Jansen, Trinde Sandberg (Trines matblogg), marit Røttingsne­s Westlie (Fru Timian) og Ioannis Filolias (Pappa uten gluten).

–Når jeg ser hvem jeg konkurrere­r med så er jeg veldig ydmyk. Jeg skjønner aerlig talt ikke helt hvorfor jeg har gjort meg fortjent til å stå blant disse store navnene. Flere av dem er personer jeg selv har sett opp til. Men selvsagt synes jeg dette er utrolig, gøy, sier hun.

Hun fikk selv vite om finaleplas­sen torsdag. Like etterpå gikk hun ut og kjøpte seg kjole til prisutdeli­ngen, som finner sted i Christiani­a Teater i Oslo.

– Jeg ble jo kjempestre­sset, ler 21-åringen, og legger til at hun til slutt fant en passende kjole.

Fremtiden

Karen Elene Thorsen har inntil nå ikke tjent penger på Instagram-kontoen sin. Men hun har spart massevis av penger på matfilosof­ien sin, noe som har resultert i at hun har fått oppfylt drømmen om å få reise. I fjor ble det tur til Sør-afrika og til våren blir det tur til Asia og Australia.

– Hva fremtiden vil bringe når det gjelder Instagram-kontoen min, har jeg ikke helt bestemt meg for. Men dette med sunn mat og kosthold passer jo fint i forhold til det jeg studerer, ettersom jeg holder på med en bachelorgr­ad i livsstilse­ndring og folkehelse. Det finnes utrolig mange mat-bloggere og mat-instagramm­ere, men det er ikke så mange som retter seg mot studenter med dårlig råd, sier Flekkefjor­d-jenta.

Hun innrømmer at hun har fått noen tilbud om inntekter på sin Instagram-konto, men forteller at hun er kresen, og avventer litt hva det blir til.

Det endte med at jeg opprettet en Instagram-konto under det anonyme navnet Fattig.student. Jeg var redd for at det ikke skulle bli noe bra. KAREN ELENE THORSEN

 ??  ??
 ??  ?? Bilder og oppskrift til en lasagne-suppe, lagt ut av Karen Elene Thorsen.
Bilder og oppskrift til en lasagne-suppe, lagt ut av Karen Elene Thorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway