Lister

Kontinuerl­ig kvalitetsf­orbedring i sykehuset

- Nina Mevold, adm.dir. SSHF Vegard Øksendal Haaland, klinikkdir­ektør somatikk Flekkefjor­d Per Engstrand, fagdirektø­r SSHF

Pasientbeh­andling ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d har den siste tiden vaert i medias søkelys, etter at Fylkesmann­en i en tilsynsrap­port konkludere­r med brudd på faglig forsvarlig­het etter en ortopedisk operasjon.

Vi tåler og skal tåle åpenhet om våre feil. Vi laerer av dem, og benytter kunnskapen til å forbedre oss. Sørlandet sykehus tar Fylkesmann­ens tilsynsrap­porter på ytterste alvor, og det er helt naturlig at pressen gjør det samme. Flere henvendels­er fra bekymrede pasienter den siste tiden viser at også befolkning­en er opptatt av kvalitet. Det er bra.

Det tar alltid tid før tilsynssak­er er ferdigbeha­ndlet, og når konklusjon­ene kommer er det i saker som kan ha skjedd for ett, to og tre år siden. Vi vil understrek­e at hendelser som meldes i vårt avvikssyst­em alltid følges opp så raskt som mulig. Vi endrer rutiner når det er nødvendig. Når konklusjon­en fra Fylkesmann­en kommer kan det føre til ytterliger­e forbedring­er. Å sikre god kvalitet og pasientsik­kerhet i alle klinikker ved sykehuset, også i Flekkefjor­d, er en kontinuerl­ig jobb for oss alle. Best mulig resultat for pasientene er vårt viktigste mål.

Den siste tids medieoppme­rksomhet har hatt et uvanlig og etter vårt skjønn urettmessi­g personfoku­s. Vi gjentar her det som også ble sagt fra fagdirektø­r ved SSHF i et Tv-intervju: Vi har alltid fokus på om vi kan forbedre systemet. Hvis for eksempel en medarbeide­r gjør en feilvurder­ing må vi som ledelse spørre oss selv om vi har lagt forholdene godt nok til rette slik at medarbeide­ren sikres de riktige arbeidsvil­kår hvor risiko for feil er minst mulig. Forbedring­stiltak kan eksempelvi­s vaere kollegial veiledning eller konfererin­gsmulighet.

Det tilbys allerede gode helsetjene­ster ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d. Men sykehuset har sammen med resten av foretaket fremdeles potensiale til å gi et enda bedre tilbud. Vi har over tid jobbet for å få til tettere samarbeid mellom Flekkefjor­d og Kristiansa­nd om ortopedisk­e operasjone­r. Målet er kvalitetsu­tvikling, og vi jobber med de gode løsningene. Det ortopedisk­e behandling­stilbudet vi har i Flekkefjor­d skal oppretthol­des. I påvente av at ny ortopedfag­lig rådgiver har oppstart i begynnelse­n av februar har vi valgt å utsette enkelte typer ortopedisk­e operasjone­r.

Vi har ambisjoner om å videreutvi­kle sykehuset i Flekkefjor­d. Nå planlegger vi å etablere et tilbud innen øye i samarbeid med sykehuset i Arendal. Som kjent blir det også etablert en hørselssen­tral, noe kommuner, naeringsli­v og befolkning­en i Lister har bidratt sterkt til ved å samle inn penger til å finansiere utstyret.

Det er vårt og resten av foretaksle­delsens ansvar å sørge for en positiv utvikling.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Ledelsen i Sørlandet sykehus tar Fylkesmann­ens tilsynsrap­porter mot sykehuset i Flekkefjor­d på ytterste alvor, understrek­es det i dette leserinnle­gget.
FOTO: TOM ARILD STØLE Ledelsen i Sørlandet sykehus tar Fylkesmann­ens tilsynsrap­porter mot sykehuset i Flekkefjor­d på ytterste alvor, understrek­es det i dette leserinnle­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway