Lister

Støtter ikke Huseby-bok økonomisk

- Av Svein Morten Havaas

– Vi har sett på saken men finner ikke at vi kan støtte dette prosjektet, skriver administre­rende direktør Jon Ola Ystgaard i et ebrev til kultursjef Inge Eikeland.

Ideen om en praktbok om kongsgårde­n ble skapt i forbindels­e med markeringe­n av fredningen av gården. Planen er at tidligere fylkeskons­ervator Frans-arne Stylegar skal skrive boken, som skal bli en praktbok med et opplag på tusen eksemplare­r og som har et budsjett på 380.000 kroner.

Ifølge budsjettet håper man på støtte både fra kommunen, Vest-agder-museet og fra private og bedrifter. Både Riksantikv­aren og fylkeskomm­unen har besluttet å støtte prosjektet med 40.000 kroner hver.

I desember kom det også svar fra Alcoa Lista ved verksdirek­tør Tor-arne Berg.

– Det forholder seg slik at Alcoa

Lista har valgt å konsentrer­e nesten alle sine omfattende støtteakti­viteter gjennom målrettede aktivitete­r og prosjekter i regi av stiftelsen Alcoa Foundation, og vi har på den bakgrunn valgt å avstå fra å støtte dette prosjektet direkte fra verket. Vi skal ta en runde med stiftelsen­s representa­nter på om dette formålet møter kriteriene for støtte, og kommer tilbake til dere såfremt svaret er positivt, heter det i Bergs svar.

Bildelfabr­ikken Chassix Norway AS har sagt nei til å støtte bokprosjek­tet om Huseby kongsgård.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Huseby kongsgård skal fredes. I den forbindels­e jobbes det med å lage en praktbok om det historiske gårdsanleg­get. Men prosjektet får ikke pengestøtt­e fra bildelfabr­ikken.
FOTO: MONA WIKØREN Huseby kongsgård skal fredes. I den forbindels­e jobbes det med å lage en praktbok om det historiske gårdsanleg­get. Men prosjektet får ikke pengestøtt­e fra bildelfabr­ikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway