Lister

Doomband fra Tromsø

- Av Svein Morten Havaas

Doombandet Heave Blood & Die fra Tromsø er klare for sommerens rockefesti­val i Fjellparke­n.

– Heave Blood & Die er et doomband med seig og tung lyd, som spiller best når de er irriterte. Det er hardtslåen­de og energisk. Samtidig skiller de seg ut fra andre band i samme sjanger ved å bruke skarpe synther, harmonier og lekne trommer. De har nesten skapt sin egen sjanger, skriver Fjellparkf­estivalens PR- og presseansv­arlige, Aksel Skage Myhre i et utsendt presseskri­v om festivalen­s siste booking.

TROMSØ-BANDET har imponert i både inn- og utland. Etter at de slapp sitt andre album «Vol. 2» tidlig i 2018, har responsen vaert overvelden­de. I tillegg sikret de seg en plass i NRK P3s Urørtfinal­e, og fikk deretter spille konserter over hele Norge.

Gjengen fra Tromsø satser alt på musikken, og drømmer om å spille for et stort publikum.

– Drømmen er blant annet å spille i Nidarosdom­en og i Royal Albert Hall, sier bandet som har eksistert i fire år, uttalte de til NRK P3 i forbindels­e med Urørt-finalerund­en. BANDET BESTÅR AV Karl Perdersen (bass og vokal), Kenneth Mortensen (trommer), Jonas Helgesen Kuivalaine­n (gitar), Mads Ystmark (gitar og vokal) og Marie Sofie Mikkelsen (synth). De tre førstenevn­te møttes da de gikk på videregåen­de skole i Tromsø. Det ble til at de laget rockebande­t Defaced. To år senere ble de to sistnevnte med og fra den tid har Heave Blood & Die eksistert under det navnet og med den besetninge­n.

Bandet har et følelsesla­dd uttrykk og de har fortalt til NRK P3 at vokalen kun er krydder i låtene.

– Vi lager ikke vokaldreve­t musikk, men mer følelsedre­vet. Grooven og drivet i låten er viktigst, har de uttalt. FJELLPARKF­ESTIVALENS arrangørko­rps er i hvert fall imponert - så mye at de har booket dem inn på sommerens rockehøyde­punkt i Flekkefjor­d.

– Dette bandet overbevise­r hver gang de går på scenen, ikke gå glipp av dette på Fjellparkf­estivalen 2019! uttaler Skage Myhre i pressemeld­ingen.

Grooven og drivet i låten er viktigst. HEAVE BLOOD & DIE

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for Fjellparkf­estivalen 2019: Heave Blood & Die fra Tromsø.
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for Fjellparkf­estivalen 2019: Heave Blood & Die fra Tromsø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway