Lister

Mye for pengene

- Av Knut-espen Misje / NTB

Da Torres-familien reiste fra Catalonia til Chile for 140 år siden, startet de et vineventyr som ennå pågår.

Chile har en lang og stolt vintradisj­on, med naer perfekte forhold for produksjon av kvalitetsv­in. Rikelig med soltimer gir modne druer, og kjølige netter sørger for at druene beholder sin friskhet.

De gode forholdene var nok hovedgrunn­en til at den spanske familien Torres valgte å etablere seg i landet så tidlig som i 1879. Familien, som kjøpte

100 hektar med vinmarker, var blant de aller første utenlandsk­e vinmakerne som satset på Chile. Sånn sett bidro Torresfami­lien til å sette Chile på kartet også som eksportør av vin.

Familien hadde med seg mye kunnskap fra hjemlandet, og ble de første i Chile som tok i bruk temperatur­kontroller­t gjaering i rustfrie som

frukt. ståltanker. I dag eier Torres-familien over 400 hektar med fair trade-sertifiser­te vinmarker og selger vinene sine i over hundre forskjelli­ge land. De er blant Chiles viktigste vinproduse­nter, med viner i hele skalaen fra rimelige til kostbare.

Torres Reserva de Pueblo Muscat 2017 (varenr. 7993801, kr 127,90 butikkateg­o ri 4) er en meget rimelig vin passer ukens rett godt. Muscat har en karaktesma­k ristisk profil med duft og av blomster og eksotisk Torres’ utgave er lett og frisk, med litt sødme dom balanserer den høye syren. Vinen samspiller godt med hummusen og pitabrødet, uten å dominere.

Det er på sin plass å presisere at selv om vinen er vellaget til prisen, og sånn sett er et godt kjøp, så er ikke dette en lagringsvi­n. Den bør derimot drikkes umiddelbar­t, mens den friske frukten er intakt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway