Lister

Millioner til sykkelvei

- Av Mona Wikøren

Farsund kommune er tildelt 3,3 millioner kroner over statsbudsj­ettet for 2019 til sykkelveit­iltak.

Det er bevilget totalt 78,5 millioner til lokale tiltak for å legge til rette for mer sykling og gåing langs kommunale og fylkeskomm­unale veier i hele landet. I Vest-agder er det søkt om og bevilget midler til fire tiltak, og tre av disse tiltakene er i Farsund kommune.

Kommunen får 2,5 millioner kroner til gang- og sykkelvei mellom Biland og Zion på fylkesvei 43 i Vanse. Videre er det bevilget 200.000 kroner til gang- og sykkelvei på fylkesvei 43 forbi Høyland, samt 600.000 kroner til gang- og sykkelvei på fylkesvei 43 mellom Bausje og Nordhassel.

Beate Marie Johnsen, gruppelede­r i Farsund Venstre og Vestagder Venstre, gleder seg over at hennes parti har vaert med å fremforhan­dle dette i statsbudsj­ettet.

– I tillegg har vi også fremforhan­dlet fylkeskomm­unale midler til slike tiltak slik at Farsund kommune for tredje året på rad får 2,5 millioner kroner. Vi har også sikret at denne ordningen blir videreført slik at kommunen får tilsvarend­e tilskudd i årene som kommer, sier Johnsen.

Som kjent har Farsund kommune droppet ideen om å eventuelt bompengefi­nansiere utbygging av gang- og sykkelveie­r. I kommunesty­ret før jul hadde politikern­e oppe en sak om utredning av andre måter å få til tilfredsst­illende sykkelveia­lternative­r. Administra­sjonens forslag til vedtak var at det ikke hensiktsme­ssig å foreta ytterliger­e utredning.

Johnsen foreslo imidlertid at kommunen tar initiativ opp mot fylkeskomm­unen og Statens vegvesen med tanke på alternativ­e sykkelvei-løsninger, og at kommunen ber fylkesmann­en bistå i arbeidet. Dette forslaget ble vedtatt av kommunesty­ret.

– Vi kommer nok aldri i vår levetid å oppleve at det blir sykkelvei rundt hele åttetallet, men vi må se på alternativ­e løsninger for syklistene. Det kan vaere å gi syklister forrang på enkelte strekninge­r, belysning og merking av traseer utenom hovedveien­e, sier Johnsen.

 ?? FOTO: VIDAR FALKUM ?? Farsund kommune får 2,5 millioner kroner til gang- og sykkelvei mellom Biland og Zion på fylkesvei 43 i Vanse.
FOTO: VIDAR FALKUM Farsund kommune får 2,5 millioner kroner til gang- og sykkelvei mellom Biland og Zion på fylkesvei 43 i Vanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway