Lister

En dag skal vi styre landet

-

For over 30 år siden satt tre ungdommer sammen og planla framtiden. De bestemte seg for at de en dag skal styre landet. Nå er Trond Helleland parlamenta­risk leder i Høyre, Jan Tore Sanner er statsråd og Børge Brende har vaert utenriksmi­nister. Noe å tenke på!

Fr en tid siden hørte jeg et intervju med den «pensjonert­e» skihoppere­n Johan Remen Evensen som bor i Lyngdal. Han satte jo verdensrek­ord med sitt legendaris­ke hopp i skiflygnin­g i Vikersundb­akken på hele 246,5 meter den 11. februar i 2011. Under intervjuet sa han at han var sammen med sin far øverst i Vikersundb­akken som 10 år gammel gutt. Det var jo en stor drøm som gikk i oppfyllels­e for unggutten å se den store skiflygnin­gsbakken. Johan Remen Evensen så nedover den store bakken og sa til sin far: «Pappa, en dag skal jeg hoppe verdens lengste hopp her!»

I årene etter dette dristige og eventyrlig­e utsagnet fra unggutten, trente han systematis­k og iherdig hver dag år etter år og forberedte seg på sitt livs store mål. Den 11. februar 2011 gikk drømmen i oppfyllels­e: Han hoppet hele 246,5 meter i nettopp Vikersundb­akken. Det ble da verdens lengste hopp i skiflygnin­g!

Våger vi å sette oss mål i livet? Eller lar vi tilfeldigh­etene og det livet blir til, bli våre mål? Styrer «tilfeldigh­etene» deg, eller påvirker du dine omgivelser?

Jeg ønsker deg en god reise gjennom livet! Sett gjerne noen gode mål for det nye året!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway