Lister

Alkoholfri­tt alternativ

■ Azizullah tar saken i egne hender

- Av Mona Wikøren

■ Azizullah Azizi syns det er få alkoholfri­e fester for ungdom. Nå tar han skjeen i egen hånd.

Azizullah Azizi synes det er få alkoholfri­e tilbud for ungdommer i Farsund og arrangerer nå, på eget initiativ, alkoholfri fest.

– Mange elever sier det er lite å finne på for ungdommer som begynner på videregåen­de skole. Jeg fikk en idé om å finne på noe selv, sier Azizi som gleder seg til fest neste lørdag.

20 ungdommer har meldt seg på festen som arrangeres på Ekko. Azizi er helt sikker på at mange flere hadde hatt lyst til å vaere med, men takket nei på grunn av gruppepres­s.

– Mange har lyst

– Det må vaere et tilbud for ungdommer som ikke drikker, men som likevel trenger et møtested for å treffes, bli kjent og ha det gøy. Jeg ser at mange har lyst, men så ender de opp med å si nei - kanskje på grunn av gruppepres­s.

Azizi forteller at han selv har tatt et valg om å ikke drikke alkohol fordi han forbinder fester med alkohol med mye negativite­t, blant annet krangling, slåssing og trøbbel.

–Jeg synes ordet fest er negativt ladet. Og hvis man ikke drikker, så blir man ikke invitert, sier han.

Azizi tror mange unge, i mangel på alternativ­er, blir sittende ensomme hjemme.

– Jeg har iallfall funnet ut at ingen kommer og banker på døra mi. Jeg må ta initiativ selv hvis jeg vil bli kjent og ha det gøy med andre ungdommer. Noen ganger må man bare komme seg ut av komfortson­en og gripe de muligheten­e som er.

Regelmessi­ge fester

Det initiativr­ike ungdommen forteller at han håper å kunne arrangere alkoholfri­e fester en gang i måneden - kanskje oftere, og forteller at han vaert i kontakt med Torrey Skeibrok i MOT og med Øystein Mikalsen i Frivilligs­entralen.

–Begge er veldig positive til dette. Kommunen er positiv hvis man har en idé , smiler Azizi.

Han poengterer videre at han vet at mange har mye å gjøre, men håper likevel at andre, kanskje noen foreldre, kunne tenke seg å hjelpe til med arrangemen­tene.

Påmeldings­fristen for neste fest gikk ut torsdag i forrige uke. Azizi forteller at det kostet noen kroner å melde seg på. For inntektene kjøpes det inn pizza og brus.

– Og så har vi mange morsomme aktivitete­r på festen, sier Azizi som håper enda flere melder seg på ved neste anledning.

Vil inkludere alle

–Jeg kan love at vi skal gjøre vårt beste for at de som kommer skal føle seg inkludert, presiserer han.

Han tror mange kan vegre seg for å treffe andre de ikke kjenner så godt og heller velger å bli hjemme.

– Men husk at hvis du ikke prøver, så finner du heller aldri ut om dette er noe for deg. Jeg kan iallfall love at dette er et sted man kan komme uansett hva slags bakgrunn du har, sier Azizi og legger til:

– Jeg vet også hva det vil si å vaere ensom. Men hvis du har lyst på venner, så må du tørre å ta en sjanse. Jeg håper ungdommer velger å komme ut i stedet for å sitte hjemme og kjede seg. Jeg har forstått at det er den eneste måten å komme seg bort fra ensomheten på. Det å vaere sammen med andre ungdommer hjelper slik at du får bort de dårlige tankene i hodet ditt, smiler han.

” Jeg ser at mange har lyst, men så ender de opp med å si nei – kanskje på grunn av gruppepres­s. AZIZULLAH AZIZI

 ??  ??
 ??  ?? Azizullah Azizi håper flere ungdommer står i mot gruppepres­s og ser muligheten­e i et alkoholfri­tt aktivitets­tilbud.
Azizullah Azizi håper flere ungdommer står i mot gruppepres­s og ser muligheten­e i et alkoholfri­tt aktivitets­tilbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway