Lister

Javel ...

” Det gir meg en god følelse å få en bit av dagen før alle andre har sleika på den.

- Av Cecilie Nilsen

En perfekt dag for Maria Morfjord starter med at hun kommer i seng tidlig nok kvelden før slik at hun kan vaere førstemann oppe på morgenen og snike seg ut på tur med hunden før noen andre i huset våkner. – Det gir meg en god følelse å få en bit av dagen før alle andre har sleika på den.

– Har du noen spesielle mål for året som ligger foran?

– Jeg holder på å bli sprø av alle ting og rot vi har, så jeg har innført en husregel: 1 ting inn = 10 ting ut!

– Hva gjør du på fritiden?

–Jeg trives best ute, aller helst på fjellet. Heldigvis har jeg en hund som gjerne lufter meg.

– Hva gjør deg glad?

– Det er mange ting som gjør meg glad! Natur, familie, musikk, gode venner, menighet, dyr og en dans på stuegulvet med Martin. Det er likevel ingenting som slår opplevelse­n av at Gud tydeliggjø­r sitt naervaer og sin kjaerlighe­t. Alt vakkert i verden blir peanuts da!

– Hva gjør deg sint?

–Urettferdi­ghet, og at vi som verdens rikeste mennesker bryr oss så lite om at vi investerer i slaveri gjennom vårt forbruk. Og så kjenner jeg på en blanding av dyp tristhet og sinne over vår stramme flyktningp­olitikk.

– Hvem fortjener skryt – og hvorfor?

– Åhoi, jeg har en stor bunke av favoritter! Du finner dem i Farsund Misjonskir­ke! Her er det noen skikkelige baerebjelk­er av mennesker som gjør en stor forskjell for andre mennesker. Og så vil jeg skryte av alle fosterfore­ldre. De betaler ofte en høy pris for at et annet menneske skal få erfare hvor

verdifullt det er uavhengig av adferd og bakgrunn. For meg speiler den tjenesten så sterkt min egen tro - at Gud har betalt en høy pris for at jeg skulle bli en del av hans familie og erfare hvor høyt jeg er elsket uavhengig av hva jeg gjør.

– Hva gjør du om fem år?

– Om fem år da gjør jeg mer av akkurat det samme som nå. Å vaere pastor er en fantastisk jobb og jeg er heldig som har fått lande i Farsund Misjonskir­ke. Om fem år er det kanskje enda flere folk og litt andre utfordring­er, som det hører til i en menighet i utvikling.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway