Lister

De helt enkle ting

-

D” Verden går fremover, og det er fornuftig at Farsund henger med. Også i kommunesty­resalen.

et er de enkle ting som få livet til å bli snudd på hodet. I Listers meningsytr­inger og blant mennesker med meninger har utskiftnin­gen av møbler i kommunesty­resalen skapt oppstandel­se. Ellen Ludviksen og Inger Stray Jensen fortviler over at den aerverdige kommunesty­resalen med de flotte heltre skrivebord­ene og eikestolen­e trukket i blått ullstoff «som aldeles ikke var slitt» var blitt erstattet med gråmalte kontorpult­er med ditto høye grå svingstole­r med sorte stålben.

MOTSTANDER­NE av nye møbler mener at «det eneste positive vi har hørt om møblene er at det er svingstole­r.» Ubekrefted­e meldinger fra kommunesty­refronten vil også ha det til at noen mener møbelbytte­t er ren vandalisme. Odd M. Djøseland, som var med i lokalpolit­ikken i tre tiår bemerker at han aldri fikk vondt i rumpa av å sitte på de flotte stolene.

FORMANNSKA­PET vedtok i 2017 å bruke 750.000 kroner på å oppruste arbeids- og møteforhol­dene til politikere og andre som bruker fasilitete­ne. Kommunen ønsket å legge til rette for gode arbeidsfor­hold ved å oppgradere møterommen­e til fremtidsre­ttet standard. Ordfører Arnt Abrahamsen sa at «det gleder vi oss alle til å kunne ta i bruk!»

MØBLENE fra Husan er ingen kulturarv. Da hadde vernemyndi­ghetene meldt seg for lenge siden. Men de rommer mange gode minner og mye politisk historie. Det er et helt annet tema. Møbler har imidlertid en tendens til å bli et hett politisk tema. Både Farsund og Lyngdal har hatt sine runder med møbler når noen valgte Fretex mens andre valgte Kinnarps. Verden går fremover, og det er fornuftig at Farsund henger med. Også i kommunesty­resalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway