Lister

– Har fått store konsekvens­er

-

Legen mener en utestengel­se fra å praktisere for trygdens regning i tre år vil vaere det samme som å legge ned legepraksi­sen.

Det skriver legens advokat Nils Anders Grønås i et skriv til Helfo i forkant av vedtaket som er blitt fattet.

–Denne saken har fått store konsekvens­er for NN (legens navn, red.anm.), skriver Grønås i klagen på vedtaket.

Klagebreve­t er datert 20. desember 2018.

Advokaten mener en utestengel­se et sted mellom ett og to år vil vaere i overensste­mmelse med karakteren av de forhold legen har gjort seg skyldig i. Han mener tre år er altfor strengt.

– Det vil selvsagt ikke vaere grunnlag for å praktisere som lege, idet pasientgru­nnlaget åpenbart vil forsvinne, påpeker han.

Han skriver i klagen på Helfos vedtak om å frata legen refusjonsr­etten at legen allerede har sagt opp sitt ansettelse­sforhold knyttet opp mot legevakten. Advokaten legger også til at legen vil avslutte sin legepraksi­s i Lister-kommunen.

– NN har erkjent at NNS praktiseri­ng for trygdens regning i perioder ikke har vaert i tråd med regelverke­t, men uttrykker et oppriktig ønske om å rydde opp. NN har også tilbakebet­alt det fremsatte refusjonsk­rav, skriver Grønås.

Han legger til at legen synes Helfo har svaert ulik praksis både når det gjelder forhold knyttet til om retten til å praktisere for trygdens regning skal tapes, men spesielt når det gjelder utestengel­sens lengde.

Helfo på sin side mener ifølge vedtaket at dette er i tråd med andre saker hvor det er avdekket tilsvarend­e forhold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway