Lister

Ønsker ikke å kommentere

- Av Tom Arild Støle og Lars Erik Larsen

Kommunen hvor legen har vaert fastlege og tilknyttet legevakten ønsker ikke å kommentere Helfos vedtak.

– Kommunens første prioritet er å sørge for at fastlegeti­lbudet til kommunens innbyggere er ivaretatt på en god måte. Dette er ivaretatt gjennom en midlertidi­g vikarordni­ng, og en utlysning av fastlegehj­emmelen, skriver kommunens leder for legetjenes­tene i en epost til avisen Lister.

Den kommunale lederen ønsker ikke å kommentere Helfos vedtak om å frata den aktuelle legens rett til å praktisere for trygdens regning.

– Kommunen ønsker ikke å kommentere eller besvare spørsmål om vedtak som fattes i Helfo. Det vises til organet Helfo, er alt kommunens leder har å si til spørsmål omkring dette temaet.

Kommunens leder understrek­er samtidig at kommunen ikke har fremmet krav om oppsigelse når det gjelder den aktuelle fastlegeav­talen kommunen har hatt med legen. Kommunens leder peker på at legen selv har valgt å si opp denne avtalen.

Heller ikke tillitsval­gt for fastlegene i den aktuelle kommunen ønsker å kommentere saken.

– Som tillitsval­gt er det naturlig at jeg blir involvert i personalsa­ker. Jeg kjenner imidlertid ikke alle detaljene, og ønsker ikke å kommentere saken naermere, skriver den tillitsval­gte i en tekstmeldi­ng til avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway