Lister

Ingen vil ta sjansen

Grunneiern­e på Hanangermo­na får ikke solgt

- Av Åse Astri Bakka

Foreløpig lar byggingen av hotell, campingpla­ss og utleiehytt­er vente på seg på Hanangermo­na.

Grunneiern­e på Hanangermo­na i Farsund ønsker å utvikle området til turistform­ål. I desember 2017 gikk planen gjennom i kommunesty­ret, men deretter har det vaert tyst.

– Vi er veldig heldige som fikk planen gjennom i det hele tatt, selv om det ikke ble helt som vi hadde ønsket, medgir leder Magne Gabrielsen i Hanangermo­na Grunneierl­ag.

250 mål

Ifølge planen skal det bygges både hotell, campingpla­ss med servicebyg­g og utleiehytt­er på et 250 mål stort område rett overfor 100-metersbelt­et på Hanangermo­na.

–Det er satt av konkrete seksjoner av tomten der de forskjelli­ge delene kan bygges, sier Gabrielsen. Men foreløpig har ingenting skjedd.

– Trekker seg

Grunneierl­aget har markedsfør­t turistanle­gget for potensiell­e utbyggere, investorer og eiendomsme­glere i 2018 uten hell. De ser for seg én eller flere utbyggere.

– Det er et unikt område og flere er imponert, men de trekker seg når fakta kommer på bordet. Tilbakemel­dingene er at en alt for stor del av arealet er lagt ut til utleievirk­somhet. Dette gjelder delen som er satt av til utleiehytt­er. Utleiemark­edet synes å vaere naermest dødt, sier Gabrielsen. Grunneierl­aget har kontaktet kommunen med håp om å få gjøre om deler av planen slik at området lettere kan selges.

Vi er veldig heldige som fikk planen gjennom i det hele tatt, selv om det ikke ble helt som vi hadde ønsket. MAGNE GABRIELSEN

– Hva mener dere løsningen er?

– At utbygger kan få bygge hytter for salg og ikke til utleie på deler av området, sier Gabrielsen, og presiserer:

– Vi ønsker ikke å selge hyttetomte­r enkeltvis, men til én større oppkjøper - en bedrift eller en privatpers­on - som bygger flere.

Uviss pris

Grunneierl­aget ønsker ikke å gå ut med noen sum for området.

– Nei, flere summer har vaert oppe. Noen har nok litt for store forventnin­ger til hva vi kan selge for, mens andre er mer nøkterne. Vi ønsker uansett ikke gå ut med noen pris i media, sier Magne Gabrielsen, som på tampen i fjor hadde møte med ordfører Arnt Abrahamsen, Just Quale og Jan Hornung fra kommunen om saken.

–Nå får vi bare avvente. Dersom vi får dette til, så skaper det jo aktivitet og arbeidspla­sser til glede for kommunen. Jeg kan ikke skjønne noe annet. Slik området er nå bidrar det ikke til noe.

 ??  ?? Området er delt inn i forskjelli­ge soner i kommunepla­nen. Mørk lilla er fritids- og turistform­ål og campingpla­ss, mens lysere lilla er avsatt til hotell og bevertning. Skravert gul er bolig, tjenesteyt­ing og grønt «saerlige landskapsh­ensyn».
Området er delt inn i forskjelli­ge soner i kommunepla­nen. Mørk lilla er fritids- og turistform­ål og campingpla­ss, mens lysere lilla er avsatt til hotell og bevertning. Skravert gul er bolig, tjenesteyt­ing og grønt «saerlige landskapsh­ensyn».
 ?? FOTO: TOR KVILJO ?? Dette er området grunneiern­e ønsker å selge til turistvirk­somhet.
FOTO: TOR KVILJO Dette er området grunneiern­e ønsker å selge til turistvirk­somhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway