Lister

Stenger dørene

Butikken Blå Eik avvikles etter 15 år

- Av Cecilie Nilsen

Etter 15 år i bybildet i Farsund har livsstilsb­utikken Blå Eik opphørssal­g.

Blå Eik skilter med opphørssal­g, og avvikler butikken i Theis Lundegaard­s gate i Farsund. Butikken kunngjorde det selv på Facebook før helgen. Lister24 tok raskt kontakt med innehaver Nina Lundegaard Gabrielsen, og sendte etter avtale også spørsmål over. Tirsdag gjorde hun det imidlertid klart at hun ikke ønsker å kommentere noe rundt butikkavvi­klingen på det nåvaerende tidspunkt.

– Stort savn!

Nina Lundegaard Gabrielsen startet opp livsstilsb­utikken for snart 15 år siden. Siden har hun tilbudt både klaer, interiør, gave- og kjøkkenart­ikler.

Etter oppdaterin­ger på Blå Eik sin Facebook-side med beskjed om opphørssal­g har ikke støttemeld­ingene latt vente på seg.

– Hva blir Farsund sentrum uten Blå Eik? Tusen takk for de 15 årene du var her for oss. Blir et stort savn! skriver Birgitte Brekne.

– Et tap for byen vår når en slik stolthet forsvinner! En virkelig flott butikk med flotte damer vil bli savnet, kommentere­r Marianne Lundegaard.

Også Gunvor Christine Torkildsen Bratli kommentere­r:

– Fryktelig leit at en så flott og unik butikk forsvinner fra Farsund. Favoritt butikken min! Ja dette blir et stort savn. Farsund blir ikke det samme uten Blå Eik. Må takke så mye for fantastisk god service gjennom mange år.

Kollegial støtte

Andre butikkeier­e i kommunen kommer også med sin støtte:

– Det var leit Nina. Du var en av søylene i sentrum, skriver Oskar Nygaard.

– Fineste butikken i mils omkrets. Dette var ikke noe greit, skriver Cecilie Byremo.

Åshild Vere Jacobsen ved Farsund Libris ytret sine tanker på sin Facebook-side:

– Dette livet. Bylivet. Det går opp og ned. I dag gråter vi over at Blå Eik har varslet opphør. Vi tror det nesten ikke. Byen vår mister ei stjerne! Som har glitret og gledet i femten år. Bare dét å komme innenfor døra til Nina og Mariann har vaert en kilde til inspirasjo­n, til glede, til øyeblikk av fryd & fred. Slå av en prat, se ypperlig design, kjenne på prima varer. Klassiske varer, av høy kvalitet, skriver bokhandler­en, og avslutter:

–Nå mister vi dette. Enn så lenge har du muligheten til å besøke denne butikken, denne institusjo­nen, i Farsund. Benytt sjansen nå, i dag. Så ber vi en stille bønn om at dette blå eiketreet har så sterke røtter at det vokser opp en ny butikk, en vakker dag.

Hva blir Farsund sentrum uten Blå Eik? Tusen takk for de 15 årene du var her for oss. Blir et stort savn! BIRGITTE BREKNE

 ??  ?? Blå Eik skilter med opphørssal­g, og avvikler butikken i Theis Lundegaard­s gate i Farsund.
Blå Eik skilter med opphørssal­g, og avvikler butikken i Theis Lundegaard­s gate i Farsund.
 ?? FAKSIMILE FARSUNDS AVIS APRIL 2014 ?? Farsunds Avis skrev om at Blå Eik åpnet dørene i april 2014.
FAKSIMILE FARSUNDS AVIS APRIL 2014 Farsunds Avis skrev om at Blå Eik åpnet dørene i april 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway