Lister

Har tilpasset seg og trives

- Av Olav Hoel

■ Ryerson (21) nyter profflivet i Berlin Lyngdølen Julian Ryerson (21) trives i Tyskland etter overgangen fra Viking til Union Berlin i sommer.

– Jeg trives kjempebra og har fått både nye impulser og ny energi her. Jeg føler jeg har tatt tempoet her, som er høyere enn i Norge, på en god måte. Selv om det er en overgang, så føler jeg at jeg har klart å tilpasse meg bra. Jeg føler det gikk ganske kjapt og føler jeg har kommet godt i gang, sier Ryerson.

Allerede for et års tid siden ble han linket til den tyske hovedstads­klubben som spiller i 2. Bundesliga, nivå to i Tyskland. I slutten av juli i fjor ble overgangen et faktum. Siden overgangen står 21-åringen ifølge nettstedet nifs.no (norsk og internasjo­nal fotballsta­tistikk) med 97 spilte minutter fordelt på en start og fire innhopp.

– Jeg kom hit rett før sesongen startet her, så om du hadde sagt i sommer at jeg skulle stå med fem kamper til vinterpaus­en, så ville jeg vaert fornøyd med det. Det er kjempehard konkurrans­e om plassene på laget med gode spillere som gjør det bra. Jeg er fortsatt en av de yngste spillerne på laget, så jeg må ta de muligheten­e jeg får. Frem til nå føler jeg at jeg har gjort det jeg skal, sier Ryerson.

– Blir spennende

Union Berlin har til nå levert en god sesong, og kunne lille julaften ta vinterpaus­e på en 4. plass, tre poeng opp til St. Pauli på kvalifiser­ingsplass og fem poeng opp til Køln på direkte opprykk. Serieleder Hamburg ligger seks poeng foran. I den siste kampen før vinterpaus­en, som ble spilt lille julaften, gikk laget derimot på sesongens første tap da Erzgebirge Aue ble for sterke og vant 3–0 på hjemmebane. Selv om veien opp på tabellen er kort, ønsker man ikke å skru opp forventnin­gene for høyt.

– Tiden som kommer blir spennende, og vi skal gjøre alt vi kan frem mot sommeren for å komme så høyt opp på tabellen som mulig, så får vi se hvordan det går. Vi har gode forutsetni­nger og vet vi kan slå hvem som helst. Det ville vaert kjempebra om vi klarte kvalifiser­ing eller opprykk. Samtidig er det en kjempehard liga, så vi får ta en kamp om gangen og gjøre det beste ut av det. Så får vi telle opp til slutt og se hvordan vi ligger an da, sier Ryerson.

– En lang sesong

Etter kampen mot Erzgebirge Aue lille julaften har laget vinterpaus­e frem til de møter Køln på hjemmebane 31. januar. For Ryerson er denne pausen kjaerkomme­n da han forlot Viking midt i sesongen i sommer og ble klar for den tyske klubben en uke før de serieåpnet 5. august. Etter noen dager hjemme i Lyngdal i julen, er han nå tilbake i trening med klubblaget.

– Det har vaert fint å få ladet batteriene igjen. Det har vaert en lang sesong som startet for et år siden. Samtidig er det også deilig å vaere tilbake igjen. Sist lørdag dro vi på treningsle­ir til Valencia i Spania, hvor vi skal vaere til søndag, altså en god uke. Det begynte å snø dagen før vi reiste, så det var god timing. I stedet har vi her deilig varme og gode baner å trene på her, avslutter Ryerson.

” Jeg er fortsatt en av de yngste spillerne på laget, så jeg må ta de muligheten­e jeg får. JULIAN RYERSON

 ?? FOTO: UNION BERLIN ?? Lyngdølen Julian Ryerson og Union Berlin tok vinterpaus­e på 4. plass i tysk 2. Bundesliga.
FOTO: UNION BERLIN Lyngdølen Julian Ryerson og Union Berlin tok vinterpaus­e på 4. plass i tysk 2. Bundesliga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway