Lister

I det stille sus

-

Etter jordskjelv­et kom det en ild; men Herren var ikke i ilden. Etter ilden kom lyden av en svak susing. 1 Kong. 19;12

En indianerkv­inne besøkte venninnen sin i New York, de spaserte i butikkgate­ne på Manhattan i den hektiske storbypuls­en. Plutselig stanset indianerkv­innen, fordi hun hørte en gresshoppe. Venninnen lo fordi det var umulig å høre noe, men i inngangspa­rtiet til en butikk bredte en stor plante ut bladene sine og under et av bladene løftet indianerkv­innen forsiktig fram en liten gresshoppe og forklarte, at alt kommer an på hva man lytter etter.

Vår hverdag kan vaere larmende med alt det som en skal nå, og det skjer mye som vi skal forholde oss til hele tiden. Freden vår kan bli så lett forstyrret av alt som skal gjøres og nås, og da må vi huske å lytte til den stille susen og ikke bare høre larmen.

Vi mener kanskje ofte at Gud ikke lytter når vi snakker, at Han ikke svarer våre bønner når vi ber, men kanskje vi skal laere oss å lytte bedre til Guds stemme i det stille suset og ikke forvente at det kun er i brølende storm Gud er å finne. Når vi er stille og lar oss selv vandre i Guds naervaer da vil vi også høre laere hans stemme bedre å kjenne, vi må lese Guds ord og be for å bli bedre kjent med Gud, for han er alltid å finne, hans røst blir aldri stille, det er vi som trenger å bli stille og lytte, jakte på de gylne øyeblikken­e i hverdagen for da vil vi sannelig kjenne at vi er velsignet og at Gud er med oss midt i alt, både storm og stille sus. Amen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway