Lister

Hockey er for farlig

Isbanen er en isløkke

- Av Torrey Enoksen

Manglende nett rundt isflaten er årsaken til at det ikke er lov å spille ishockey på Rådhusplas­sen i Lyngdal. ” Vi kan ikke risikere at en ishockeypu­ck kommer på avveier etter skudd. JAN SELAND, KULTURSJEF

– Årsaken til at vi ikke har gitt lov til at det kan spilles ishockey på den nye isbanen i Rådhuspark­en, er at det ikke er satt opp noen sikkerhets­nett rundt banen. Vi kan ikke risikere at en ishockeypu­ck kommer på avveier etter skudd, sier kultursjef Jan Seland.

Kultursjef­en har fulgt nøye med på diskusjone­ne som har pågått i Lyngdal og her i Lister om at det ikke er lov å spille ishockey på den nye banen.

Følger reglene

Blant dem som har reagert sterkest på at det ikke er tillatt å spille et av verdens raskeste og mest populaere idretter vinterstid på den nye banen, er Steinar Bjørnstøl. Han kaller forbudet mot ishockeysp­illing for uhørt, etter at han sent fredag kveld så ungdommer og voksne spille en intern kamp på den nye banen.

Nå foreligger svaret fra kultursjef Seland, og det er altså sikkerhet.

– Banen som er bygget er definert som en isløkke, eller naermiljøa­nlegg. Som isbanene i Kristiansa­nd, Fredriksta­d, Spikersupp­a i Oslo og andre baner som er plasser i sentrum av byer, har heller ikke de tillatt ishockeysp­illing på sine baner. Det krever en del sikkerhets­tiltak, som blant annet nett rundt banen, sier Seland.

Søkt om midler

Den nye, kunstfrosn­e isbanen på Rådhusplas­sen i Lyngdal har kostet 3,5 millioner kroner. Tre av bankene, med kontorer i Lyngdal, har bidratt med til sammen 1,5 millioner kroner. De siste to millionene har kommunen hentet fra egen kasse.

I fjor sommer ble det kjent at Sparebanks­tiftelsen DNB har satt av ti millioner kroner til utbygging av mindre kunstfrosn­e isbaner, lik den som er bygget i Lyngdal.

Det er Norges ishockeyfo­rbund som har stått i bresjen for å utvikle isløkkene, og sammen med både Norges skøyteforb­und og Norges Bandyforbu­nd har de fått Sparebanks­tiftelsen DNB til å åpne pengesekke­n for slike baner.

– Lyngdal kommune har søkt om 300.000 kroner til hvordan en kan utnytte kunstisban­en til å bli et helårsanle­gg. Vi har foreløpig ikke blitt tildelt midler, sier kultursjef Seland.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEINAR BJØRNSTØL ?? Flere ønsker å spille ishockey på den nye banen på Rådhusplas­sen, slik som sist helg, men får ikke lov på grunn av sikkerhete­n rundt banen.
FOTO: STEINAR BJØRNSTØL Flere ønsker å spille ishockey på den nye banen på Rådhusplas­sen, slik som sist helg, men får ikke lov på grunn av sikkerhete­n rundt banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway