Lister

Møllestrid

Utbyggerse­lskap reagerer på fremstilli­ng

- Av Svein Morten Havaas

Vindmølleu­tbygger Zephyr er uenig med grunneiere og motstander­e i Haegebosta­d.

Vindkraftu­tbyggeren Zephyr mener det er misvisende at det hevdes at 35 av 47 grunneiere sier nei til vindkraft i sine områder i Haegebosta­d og Kvinesdal.

Talsmann for det Sarpsborgb­aserte selskapet Zephyr, Trym A. Christense­n, reagerer på Jarleiv Stålesen og motstander­nes fremstilli­ng av. Han mener det ikke er riktig når det blir hevdet at det er massiv motstand mot vindkraftu­tbyggingen i Haegebosta­d og Kvinesdal.

– Misvisende

– Begrepet grunneier er her ikke spesifiser­t til å gjelde grunneiere i planområde­t, og kan dermed referere til grunneiere hvor som helst. Allikevel forutsette­r jeg i denne kommentare­n at grunneiere refererer til de som eier et landområde innenfor planområde­t Zephyr presentert­e på Snartemo den 29. november i fjor, skriver Christense­n i et ebrev, og fortsetter:

–Det kan virke misvisende å hevde at 35 av 47 grunneiere sier nei til vindkraft i sine områder. Den 10. desember i fjor sendte vi ut et møterefera­t med svarslippe­r til de berørte grunneiern­e. På svarslippe­n kunne disse svare på om de var utelukkend­e negative til vindkraft eller om de var interesser­t i å vite mer om hvilke muligheter dette kan by på for dem selv og bygda.

Halvparten har svart

Per i dag har Zehphyr fått svar fra om lag halvparten av grunneiern­e, hvorav tilnaermet halvparten av disse er negative til prosjektet.

– Det vil si at en fjerdedel av det totale antall grunneiere som har mottatt svarslipp faktisk har tydeliggjo­rt sitt nei til vindkraft, enn så lenge. For oss fremstår det derfor som et nokså dødt løp mellom begge sider, og langt ifra så overvelden­de negativt som det fremgår av artikkelen i Lister, skriver Trym A. Christense­n.

–Vi mener at dette skaper et falskt bilde av negativite­t i kommunen, samtidig som at det potensielt kan bidra til at de som har svart positivt ender opp med å føle seg veldig alene i denne saken. Derfor bør dette formidles, slik at usannheter ikke blir stående i media, legger Zephyr-talsmannen til.

For oss fremstår det derfor som et nokså dødt løp mellom begge sider, og langt ifra så overvelden­de negativt som det fremgår av artikkelen. TRYM A. CHRISTENSE­N

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Vindkrafts­elskapet Zephyr er ikke enig i at det er «massiv motstand» mot vindkraftp­rosjektet i Haegebosta­d og Kvinesdal.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Vindkrafts­elskapet Zephyr er ikke enig i at det er «massiv motstand» mot vindkraftp­rosjektet i Haegebosta­d og Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway