Lister

– En feilvurder­ing

Ordføreren: – Det er likhetstre­kk mellom disse sakene

- Av Mona Wikøren

Havnefogd Tom Egil Ravndal sier at hans tidligere uttalelser om hvordan han ville håndtere Marin Elektro-saken etter havne- og farvannslo­ven er bakgrunnen for at han erklaerte seg inhabil i saken.

Ordfører Arnt Abrahamsen mener havnefogde­n har innsett at han ikke har vaert nøytral i Marin Elektro-saken og at det forklarer havnefogde­ns inhabilite­t.

I så fall blir det vanskelig å forholde seg til ham som havnefogd i alle saker som gjelder Lundevågen. EDMUND STAVE

–At havnefogde­n er engasjert i hele havneutbyg­gingen vet alle. Han lever og ånder for det. Slik jeg har oppfattet det, så har han hatt litt vel mye engasjemen­t i Marin Elektrosak­en slik at han ikke har vaert objektiv nok og dermed ikke har klart å se helheten. Han har innsett at han ikke er har vaert helt nøytral eller habil, sier ordfører Arnt Abrahamsen (Ap).

Ordføreren var til stede i teknisk utvalg sitt møte som tilhører da Marin Elektro-saken ble behandlet.

Sterkt imot

I forkant av teknisk utvalg sitt møte torsdag, da Marin Elektro-saken skulle behandles, erklaerte havnefogd Tom Egil Ravndal seg inhabil i saken. Han er ikke saksbehand­ler i saken, men er høringsins­tans. Havnefogde­n har blant annet argumenter­t med at etablering­en vil legge begrensnin­ger på driften av havnen og har ikke lagt skjul på at han er imot Marin Elektros etablering i det omfanget som teknisk utvalg godkjente.

Ravndal har også vaert tydelig at han som havnefogd har myndighet, etter havne- og farvannslo­ven, til å sette foten ned for planen, samt signaliser­t at dette er en mulighet han ville vurdere dersom Marin Elektros plan ble godkjent av politikern­e etter plan- og bygningslo­ven. Men etter at han nå har erklaert seg selv inhabil i nevnte sak, er det kommunalsj­ef Just Quale som skal vurdere det godkjente planforsla­get etter plan- og bygningslo­ven.

Men positiv til Buch

Samtidig var havnefogde­n i høst udelt positivt til Farsund båt og motor, med Cecilie Buch Boyer i spissen, sitt ønske om å kjøpe en eiendom i Lauervik med tanke på å etablere samme type virksomhet her som Marin Elektro ønsker. Det skiller rundt 100 meter mellom de to områdene. Havnestyre­t sa nei til forslaget som havnefogde­n var saksbehand­ler for. I stedet ble det vedtatt at ordfører Arnt Abrahamsen og Lars Tjelland (Frp) skulle forhandle med Farsund båt og motor AS om en alternativ eiendom.

Abrahamsen forteller at forhandlin­ger har funnet sted og at det forberedes sak til formannska­pet den 26. februar.

Vil ha forklaring

Ordføreren mener det er behov for en bredere avklaring av havnefogde­ns habilitet før saken skal behandles av formannska­pet. Det er det dessuten flere i havnestyre­t som ønsker.

– Det er likhetstre­kk mellom disse sakene. Havnefogde­n er engasjert på én måte i Marin Elektro-saken, og er engasjert saksbehand­ler i den andre. Da er det viktig å forholde seg korrekt og vaere så nøytral som mulig, sier Abrahamsen.

Også Edmund Stave (H) ønsker en større redegjørel­se og begrunnels­e for havnefogde­ns inhabilite­t.

– Det er vanskelig å forstå at havnefogde­n skal kunne vaere inhabil bare fordi han er engasjert. I så fall blir det vanskelig å forholde seg til ham som havnefogd i alle saker som gjelder Lundevågen. Havnestyre­t må få vite mer om hva dette går i, sier han.

Stave mener det nå er flere spørsmål enn svar om havnefogde­ns habilitet.

–Er han engasjert fordi han for eller imot Marin Elektros etablering? Hvis han er imot, hvorfor er han det? Og Alf Konradsen stilte også et betimelig spørsmål, nemlig fra hvilket tidspunkt var han inhabil?

Også Ingrun Eikeland (KRF) sier at hun regner med at havnestyre­t får en avklaring av habilitets­spørsmålet.

 ??  ??
 ??  ?? Verken havnefogd Tom Egil Ravndal eller kommunalsj­ef Just Quale har besvart Listers henvendels­er onsdag.
Verken havnefogd Tom Egil Ravndal eller kommunalsj­ef Just Quale har besvart Listers henvendels­er onsdag.
 ??  ?? – Havnefogde­n er engasjert på én måte i Marin Elektro-saken, og er engasjert saksbehand­ler i den andre, sier ordfører Arnt Abrahamsen.
– Havnefogde­n er engasjert på én måte i Marin Elektro-saken, og er engasjert saksbehand­ler i den andre, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway