Lister

Gjøre noe med det

-

Mandalsord­fører Alf Erik Andersen mener en stor del av vestre Vest-agder er glemt i sammenslåi­ngen mellom Aust og Vestagder. Han hevder i Faedreland­svennen at Vest-agder har lagt seg paddeflat for Aust-agder. Alt handler om aksen Kristiansa­nd-arendal. Ordførerne i vest er enige med Andersen. Både Lindesnes, Lyngdal, Farsund og Flekkefjor­d føler seg urettferdi­g behandlet og klager på å bli oversett. Lista, Setesdal og østre del av Aust-agder er barenevnt i festtaler.

I FYLKESKOMM­UNENES avtale heter det at «Statlige arbeidspla­sser som nå er lokalisert i begge kommuner flyttes til Arendal/

Aust-agder.» Festtalen er at hele Agder skal tas i bruk. Det gjelder selvsagt ikke. Det pågår en intens maktkamp mellom Arendal og Kristiansa­nd om å sikre seg makt, politisk slagside og offentlige arbeidspla­sser. Ordfører

Janne Fardal Kristoffer­sen i Lindesnes minner om at ett Agder må bety at samlet sett kjemper man for arbeidspla­sser til landsdelen uavhengig. Det er intensjone­n, men må kjempes knallhardt for.

LEDER av Listerråde­t, ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund, mener posisjoner­ingen Arendal og Kristiansa­nd har forhandlet fram fører til «A-regioner» og «B-regioner». Han mener de seks kommunene i Lister ligger i et ingnemanns­land. Abrahamsen påpeker behovet for å stå sammen og bli mer samkjørte er større enn noen gang. Det har ordføreren helt rett i.

NYE LINDESNES har samkjørt seg allerede og meldt seg inn i Region Kristiansa­nd. Dermed er vestfronte­n trukket til Lindesnes fyr. Lindesregi­onen tok grep. Lister har aldri blitt enige om å bli en storkommun­e og får nå svi. Uansett viser lokalpolit­ikerne fra Mandal til Flekkefjor­d sunn aggresjon over maktkonsen­trasjonen. Nå må de bare gjøre noe med det.

Uansett viser lokalpolit­ikerne fra Mandal til Flekkefjor­d sunn aggresjon over maktkonsen­trasjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway