Lister

Mener egne uttalelser var en feilvurder­ing

-

– Min erklaering om inhabilite­t gjelder for den fremtidige behandling­en som etter hvert vil komme etter havne- og farvannslo­ven (HFL).

Det skriver havnefogd Tom Egil Ravndal til Lister.

Han påpeker at habilitets­reglene omfatter utredning og beslutning i sak, og understrek­er at han ikke har verken utredet eller besluttet noe i denne saken.

Havnefogde­n medgir imidlertid at saken skal til administra­tiv behandling etter havne- og farvannslo­ven etter at den er behandlet politisk.

– I forbindels­e med regulering­ssaken ble havneenhet­en bedt om å uttale seg. I denne uttalelsen ble det fra min side gitt tydelig uttrykk for at en hadde klare synspunkt på hvordan en ville håndtere dette etter havne-og farvannslo­ven. Og at en fra havneståst­edet ikke var positivt innstilt til regulering­sforslaget, skriver Ravndal og legger til:

– Det var en feilvurder­ing å fremme et slikt sterkt synspunkt i høringen. Uttalelsen ble gitt med utgangspun­kt i en lov som selvfølgel­ig har saerfokus på havneinter­esser, og som svaert lett kan komme i konflikt med utbyggers interesser. Å delta som saksbehand­ler etter HFL etter å ha lagt frem en slik uttalelse, vil klart kunne oppfattes som at en på forhånd har tatt standpunkt i en sak som ennå ikke er behandlet. Dette er en rollekombi­nasjon som rammes av inhabilite­t etter forvaltnin­gslovens § 6 annet ledd.

Ravndal viser dessuten til onsdagens leder hvor det settes spørsmålst­egn om hvorfor havnefogde­n ikke har erklaert seg inhabil i andre saker i Lundevågen.

– En har tidligere ikke stått overfor regulering­splanarbei­d med høringer eller lignende behandling etter HFL. Dermed har en ikke hatt denne typen utfordring­er før. Jeg har i ettertid bedt om en intern rettslig vurdering på habilitets­spørsmålet, og får bekreftet at min vurdering er i tråd med habilitets­reglene, skriver havnefogde­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway