Lister

Buktaler med familiesho­w

Førstkomme­nde lørdag holder Erik Mogeno (26), kjent fra Norske Talenter, familiesho­w på kulturhuse­t i Lyngdal.

- Av Olav Hoel

– Dette er en del av en vinterturn­e jeg er på om dagen, og er det femte av i alt 15 stopp jeg skal ha. Jeg har vaert i Lyngdal en gang tidligere, for halvannet år siden. Den gang var det et standup-show for voksne. Dette er derimot et familiesho­w, så det blir et litt annet klientell. Sist holdt jeg forestilli­ngen i kinosalen, men denne gangen blir det i en litt mindre sal. Samtidig håper jeg det kommer en del folk. Det er bare meg og en annen som driver med buktaling i Norge, så det er nok mange som ikke har opplevd det før, sier Mogeno til regionavis­en Lister.

MOGENO er en 26 år gammel komiker, buktaler og tryllekuns­tner som kom til finalen i Norske Talenter i 2010. Han lever av dette de siste åtte årene, og holder rundt 200 forestilli­nger i året. Lørdagens show på kulturhuse­t passer for alle fra tre år og oppover.

– Jeg har lagt opp til at det skal vaere noe både for de minste, de litt større barna, ungdommer og voksne, slik at det skal vaere for alle. Det er derfor jeg kaller det for et familiesho­w og ikke et barneshow. Det skal også vaere noen poenger for voksne og besteforel­dre som kommer, sier Mogeno.

Forestilli­ngen blir en blanding av buktaling og trylling, hvor han også har med seg flere karakterer og bruker mye humor.

– Hovedkarak­teren, som er kaninen Kalle, har jeg hatt i snart ti år og er den samme som jeg hadde med på Norske Talenter. Den er alltid rappkjefte­t og frekk, og mange vil kjenne igjen fra tidligere. Samtidig har jeg en nyere karakter som er en rotte, som jeg ikke har brukt så mye. Denne gangen vil jeg også ha med en snømann, som jo passer fint til årstiden, sier Mogeno.

HAN LEGGER IKKE skjul på at han tilpasser forestilli­ngene etter målgruppen, og at denne familiefor­estillinge­n derfor vil vaere snillere enn andre show han holder.

– Det er voksne som har vaert på voksen-forestilli­ngene mine som ikke tror jeg kan holde forestilli­nger for barn fordi jeg er for grov, og de som har vaert på forestilli­ngene som har vaert mer rettet mot barn som ikke tror jeg kan holde show for voksne da de synes jeg er for barnslig, men det er altså to helt ulike opplegg. Tilbakemel­dingene jeg har fått så langt på denne turneen er at den har passet for både barn og voksne, sier Mogeno.

Jeg har lagt opp til at det skal vaere noe både for de minste, de litt større barna, ungdommer og voksne, slik at det skal vaere for alle. ERIK MOGENO

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Erik Mogeno (26) ser frem til å holde familiesho­w på kulturhuse­t lørdag.
FOTO: PRIVAT Erik Mogeno (26) ser frem til å holde familiesho­w på kulturhuse­t lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway