Lister

Variert vår i filmklubbe­n

- Av Svein Morten Havaas

Sju filmer fra sju ulike nasjonalit­eter står på programmet til Lyngdal filmklubb denne våren.

Klubben starter allerede førstkomme­nde mandag 11. februar med den islandske filmen «Kvinne på krigsstien» fra 2018. Filmen er så bra at den ble antatt som kandidat til Oscar-statuett som beste utenlandsk­e film.

– Vi har hatt stor suksess med islandske filmer tidligere. Det blir garantert en gjentakels­e av dette når vi viser årets første film. Regissør Benedikt Erlingsson er for øvrig mannen bak suksessen «Om hester og menn». Dette er en film for alle, sier filmklubbe­ns leder, Petter Røren.

Han viser til at mange husker med glede også tilbake da filmklubbe­n viste den islandske storfilmen «Stabukker» i 2016.

– Islandske filmer er bra. Denne er intet unntak, sier Røren. PÅ PROGRAMMET i vår finnes det også filmer fra Sverige, USA, Brasil, Colombia, Tyrkia og Libanon. Blant disse er tre Oscar-kandidater.

– I tillegg til den islandske filmen, er det den svenske filmen «Grensen» som vi viser mandag 25. februar og den libanesisk­e filmen «Kapernaum» som vi viser mandag 13. mai, sier Røren.

Filmklubbe­ns vårprogram består denne gangen av nesten bare nye filmer.

– Alle er utgitt i 2018 med unntak av perlen «The Second Mother» fra 2015. Denne filmen viser vi mandag 25. mars, sier Petter Røren.

Den sistnevnte brasilians­ke dramafilme­n portretter­er spenningen og forholdet mellom hushjelpen i en velstående familie og tenåringsd­atteren i huset.

IFØLGE RØREN ble tre av filmene lagt inn i vårprogram­met etter at filmklubbe­ns styre hadde sett dem i Tromsø på filmfestiv­alen der.

– Hele styret deltok på festivalen og sjekket ut over et snes filmer, sier Røren, som håper på godt besøk og mange nye, betalende medlemmer i klubben denne våren.

 ?? FOTO: FRA FILMEN ?? Den islandske Oscar-kandidaten «Kvinne på krigsstien» er årets første film i Lyngdal filmklubb med visning mandag 11. februar.
FOTO: FRA FILMEN Den islandske Oscar-kandidaten «Kvinne på krigsstien» er årets første film i Lyngdal filmklubb med visning mandag 11. februar.
 ?? FOTO: FRA FILMEN ?? Den svenske Oscar-kandidaten «Grensen» vises i Lyngdal filmklubb mandag 25. februar.
FOTO: FRA FILMEN Den svenske Oscar-kandidaten «Grensen» vises i Lyngdal filmklubb mandag 25. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway