Lister

Tour opp Brattestie­n

Skal sykle gjennom Lyngdal to dager på rad

- Av Karl Birger Saelør

Etter starten i Alleen torsdag 30. mai, skal toursyklis­tene blant annet opp spektakula­ere Brattestie­n ved Kvås kirke.

Dette er tredje etappe av årets Tour of Norway. Lyngdal får besøk av syklistene to dager på rad, og kultursjef Jan Seland er godt fornøyd etter å ha fått presentert løypeprofi­lene av tour-ledelsen.

Finn på noe sprøtt!

– Dette ser veldig bra ut. På selveste Kristi Himmelfart­sdag blir det start i Lyngdal med skikkelig ståhei og folkefest. Det vil bli rigget til scene hvor syklistene blir presentert. Det vil videre bli arrangert Tour Of Kids for de små, og vi håper selvsagt at flest mulig stiller seg opp lang løypa og bidrar med noe. Finner man på noe sprøtt langs løypa er det store muligheter for at dette fanges opp av helikopter­ne og at det kommer på TV over hele Europa, sier Lyngdals kultursjef.

Etter start i Alleen kjører syklistene er liten prolog ned Agnefestve­ien til Rosfjord, til Kvavik via Myrveien, og så tilbake igjen til sentrum, hvor etappen starter for fullt ved Presthølkr­ysset.

Til Evje

– Fra Lyngdal kjører syklistene oppover til Kvås, og ved Kvås kirke går løypa opp Brattestie­n og ned til Konsmo. Dette er tøffe og spektakula­ere bakker, men syklistene er jo vant med utfordring­er når de kjører klatreetap­pene i Tour de France, sier Jan Seland.

Fra Konsmo fortsetter denne tredje etappen til Håland og Sveindal i Audnedal kommune, før syklistene setter kurs for Evje og deretter ned til målgang i Kristiansa­nd.

– Dette bllr en skikkelig innlandset­appe, med først fjord og sjø i Lyngdal, og så hav til hei i rikt monn innover i landet, sier Jan Seland.

Ballestadh­eia

Etappen dagen før starter i Kvinesdal, og etter en tur gjennom Farsund og Lista, vil syklistene komme inn til Alleen. Herfra går turen til Rosfjord og Skomrak, og så blir det klatring og tøffe utforkjøri­nger over Ballestadh­eia til Jåsund og Spangereid. denne etappen har målgang i Mandal.

– At vi får syklistene på besøk to dager på rad er helt topp. Dette blir fin reklame for kommunen, og vi skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli en minnerik sykkelfest. Her må vi spille på lag med lag og foreningee, sier Jan Seland.

Dette er tøffe og spektakula­ere bakker, men syklistene er jo vant med utfordring­er når de kjører klatreetap­pene i Tour de France. JAN SELAND

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? På selveste Kiristi Himmelfart­sdag kjører tour-syklistene opp Brattestie­n.
FOTO: TOM ARILD STØLE På selveste Kiristi Himmelfart­sdag kjører tour-syklistene opp Brattestie­n.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Starten for tredje etappe skjer ved rådhuset midt i Alleen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Starten for tredje etappe skjer ved rådhuset midt i Alleen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway