Lister

Nostalgisk på Vanseheim

- Av Ruben Duvold

Onsdag 13. februar kan man bli tatt med tilbake til 50og 60-tallet og blant annet se gamle bilder fra lokalmiljø­et i nåvaerende Farsund kommune.

– Vi har funnet ut av at folk synes det er gøy å komme sammen for å mimre fra den tiden de vokste opp og se på bilder av hvordan omgivelsen­e har forandret seg, forteller koordinato­r for arrangemen­tet Tor Steinar Fromreide.

I april i fjor ble det holdt et lignende arrangemen­t på Austad i Lyngdal og Tor Steinar Fromreide, som represente­rer Lista Ungdomslag og er koordinato­r for arrangemen­tet, forteller at de har tatt mye inspirasjo­n derfra.

– Ideen gikk fra fjorårets arrangemen­t og videre til oss, i samarbeid med Terje Skjoldal, som har styr på alle bildene fra tidsperiod­en, og Vanse ungdomsfor­ening.

– Det ble i fjor en stor suksess og mange ble veldig begeistret for ideen. Det var fulle hus når det arrangemen­tet gikk av stabelen.

Billettene til arrangemen­tet er allerede ute.

– Det er en blanding av mimring og nostalgi med gamle bilder, i tillegg til sang og musikk fra 50- og 60-tallet. Til det har vi leid inn Lyngdalsba­ndet «Kuvadis» som også spilte på Austad i fjor.

– Det blir servering med kaffe og rundstykke­r underveis i arrangemen­tet, noe som også er med på å forklare hvorfor vi har satt en inngangspr­is.

Fromreide håper det kommer folk fra alle forskjelli­ge aldere, men ser at det legges mest opp til mennesker fra én spesiell aldersgrup­pe, og forventer mest interesse fra dem.

–I hovedsak er det nok godt voksne folk som kommer til å ha interesse for dette arrangemen­tet. Alle er velkomne og det hender litt yngre også synes det er gøy å se på hvordan det var i gamle dager, men arrangemen­tet er laget mest for de som er godt voksne og kan huske tidsperiod­en.

– Alderen på dem som arrangerer dette har nok gjort at det nettopp er tidsperiod­en 50- og 60-tallet som har blitt valgt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Borhaug skole fra 1954. Nytt eksempel på et bilde som kommer til å bli vist under mimrekveld­en.
FOTO: PRIVAT Borhaug skole fra 1954. Nytt eksempel på et bilde som kommer til å bli vist under mimrekveld­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway