Lister

Valgt som partileder

Skal lede «nytt» parti

- Av Åse Astri Bakka

Margrethe Handeland er valg til den første lederen for Agder Senterpart­i

– Jeg er ydmyk over å ha fått tillit og mulighet til å bli første leder av fylkesstyr­et i Agder Senterpart­i, sier Margrethe Handeland fra Haegebosta­d.

39-åringen har vaert ordfører i Haegebosta­d for Senterpart­iet siden 2015 og ser frem til å jobbe videre for partiets politikk på fylkesnivå.

Gleder seg

–Jeg gleder meg til mye spennende politikkar­beid og samarbeid med flinke senterpart­ifolk fra hele Agder, sier Handeland til regionavis­en Lister.

Aust-agder og Vest-agder Senterpart­i avholdt fylkesårsm­øte lørdag og søndag i Kristiansa­nd. På programmet stod blant annet konstituer­ing av det nye, samlede Agder Senterpart­i med valg av styre, behandling av fylkesting­svalgprogr­am og generaldeb­att.

Første leder

Handeland er med andre ord valg til å vaere den første lederen for Agder Senterpart­i. Dette var i tråd med valgkomite­ens innstillin­g.

–Hva mener du er den største utfordring­en for Agder i tiden fremover?

– Å skape vekst og utvikling i hele Agder, tilpasse samfunn og naering til klimautfor­dringene og skape bedre levekår.

– Hele Agder – Hva kommer du til å vektlegge i ditt arbeid som leder?

– Vi skal danne et godt samlet Senterpart­ilag som gir lokallag og fylkeslag et godt utgangspun­kt for å drive en god valgkamp. Lokallagen­e skal oppleve at de har et fylkesstyr­e som ivaretar hele Agder, som løfter fram politiske saker og som er en god organisato­risk støttespil­ler, sier Handeland, som har med seg ordfører Thor Jørgen Tjørhom i Sirdal og Agder Senterpart­is førstekand­idat til valget, Oddbjørn Kylland, i ledertrioe­n.

Lokallagen­e skal oppleve at de har et fylkesstyr­e som ivaretar hele Agder MARGRETHE HANDELAND

 ?? FOTO: SENTERPART­IET ?? Agder Senterpart­is nyvalgte ledertrio: Margrethe Handeland, Thor Jørgen Tjørhom og Oddbjørn Kylland. Senterpart­iets nestleder Anne Beate Kristianse­n Tvinnereim til høyre.
FOTO: SENTERPART­IET Agder Senterpart­is nyvalgte ledertrio: Margrethe Handeland, Thor Jørgen Tjørhom og Oddbjørn Kylland. Senterpart­iets nestleder Anne Beate Kristianse­n Tvinnereim til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway