Lister

Full fres og topp stemning i

- Av Bjørn Hoel

Om lag 1.000 personer tok turen til Banken Arena lørdag. Det tok ikke veldig lang tid før det tok fyr i teltet.

Ikke bokstaveli­g, selvsagt, men i overført betydning. De fleste kom nok for å høre Plumbo og Gunslinger­s. Men først ute var up-and-coming-bandet Marco Chili fra Drammen, med Marius Presthaug i spissen. Publikum fikk de med seg nesten med en gang, og dette ga en god pekepinn på hva som skulle komme.

MINST TRE av dem som hadde tatt turen til Banken Arena denne kvelden var fra Sokndal, nemlig Vilde Stene, Elise Hviding og Thea Nesvåg.

– Jeg er her for å oppleve Gunslinger og Plumbo. Dette er folk som skaper så god stemning. Jeg har tidligere vaert på konsert med Plumbo, men ikke Gunslinger­s . Dette blir veldig stort for meg, innrømmer Vilde Stene.

De tre jentene var enige om at Gunslinger­s var en aldri så liten favoritt.

– Men både Plumbo og Gunslinger­s skaper god rølpestemn­ing og det liker vi. Blant favorittlå­tene er Hashtag og Hardanger, er de enige om.

Det kan også nevnes at jentene hadde tatt turen fra Sokndal til på konsert for aller første gang. IKKE Så LANGT unna møtte vi tre gutter, på omtrent samme alder, rundt 20 år. Blant dem var Arnold G. Rosseland fra Kvinesdal, som var sammen med Marius Breivikås og Sjur Furuhaug fra Sandnes.

Sjur Furuhaug var for øvrig konsertens Snapchat-ansvarlig.

– Jeg har vaert med en gang tidligere, da arrangøren­e, Dalane Event, hadde et opplegg i Kristiansa­nd. Jeg liker meg dessuten veldig godt her i Kvinesdal. Folk er mottagelig­e og greie, sier Furuhaug.

Han må litt motvillig innrømme at han ikke har så veldig sterkt forhold til denne typen musikk.

– Det er ikke sånt jeg normalt hører på. Men jeg blir dratt bort hit på grunn av stemningen. Uansett er det kjekt å møte nye folk. Man laerer veldig mye av det faktisk, sier en filosofere­nde Sjur Furuhaug, som sier at han kan like alt fra EDM til opera.

Marius Breivikås, som blant annet fungerte som assistent til Furuhaug, sier at han har noenlunde samme musikksmak som kameraten.

– Jeg hører nok heller ikke på

 ??  ?? Plumbo i god kontakt med publikum. Naermest Lars Erik Blokkhus, Glenn Hauger og Tommy Løken-elstad.
Plumbo i god kontakt med publikum. Naermest Lars Erik Blokkhus, Glenn Hauger og Tommy Løken-elstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway