Lister

Historisk treningsle­ir

FILS fotball-a-lag drar til varmere strøk

- Av Karl Birger Saelør

FILS A-lag i fotball til Spania for første gang

Det blir avreise til Albir rett ved Benidorm torsdag 14. februar med hjemreise på kvelden mandag 18. februar. 16 spillere og fem ledere blir med på den historiske turen.

– Det er moro at vi kan vaere med å skape litt historie. Turen i seg selv kom på banen under vårt første spillermøt­e hvor alt fra A til Å ble diskutert. Guttene ytret ønske om en «bra» treningsle­ir, og Spania kom raskt på banen, sier trener Ronny Fredriksen.

Bli bedre kjent

Han er godt kjent med treningsle­irer til Spania, og vaert der som trener for Lyngdals damelag.

– Å ha en slik «gulrot» er helt «nødvendig» i en slik fase vi er i nå. En stor del av trenerteam­et er nye for spillergru­ppen, og en del spillere er også nye for hverandre. Det å bli bedre kjent både på og utenfor banen er også en del av lagbygging­en vi er opptatt av. Å kunne oppleve noe slik sammen kan slå positivt ut når seriealvor­et starte, sier Ronny Fredriksen.

Offensive bevegelser

I Spania legger han opp til to daglige økter. Siste dagen blir det en morgenøkt før det blir sosial aktivitet på ettermidda­g og kveld.

– Frem til nå har det vaert defensiv struktur, gjenvinnin­gsfasen og omstilling­en offensivt/ defensivt som har vaert fokusområd­ene. I Spania vil vi sette offensive bevegelser på tapeten samt avslutning­er/ dødballer, sier Fil-treneren.

Han synes A-stallen er kommet godt i gang med forberedel­sene, men man er blitt satt litt tilbake på grunn av vaerforhol­dene de siste 14 dagene, som har medført et par avlyste treninger og en treningska­mp snødde bort.

Skadeprobl­emer

– En del skader i troppen har også medført at vi ikke har fått drillet inn samtlige i de nye systemene, så vi skulle gjerne hatt en ekstra måned å forberede oss på. Spillerne som har vaert ute ser ut til å bli klare før poengene skal deles ut, men klart det ikke er helt ideelt med så mye skader i en så viktig fase, understrek­er Ronny Fredriksen.

– Hva kan du si om styrker og svakheter?

– Styrken er at vi har en kjernegrup­pe som innehar bra kvalitet og rutine. Flere har 4. divisjonse­rfaring, og vet hva som må til for å henge med der. Dette sammen med ungdommeli­g pågangsmot kan vaere en god mix når alvoret starter. Svakheten er lite bredde i stallen. Som de aller fleste i vårt nabolag så skulle vi gjerne sett at det var en del flere spillere tilgjengel­ig. Vi har imidlertid valgt å ikke fokusere noe voldsomt på dette, men heller satt fokus på hvordan vi som gruppe skal utvikle oss best mulig med de ressursene vi har tilgjengel­ig.

Belønner hardt arbeid – Ser du konturene av et serielag?

– Jeg som trener kommer inn med «helt nye øyne», og alle som har vist seg frem på trening skal få en fair sjanse frem mot seriestart. Når det er sagt så blir konturene av et serielag klarere for hver trening, og når vi ser på en mulig startellev­er så ser det bra ut. Ingen skal for øvrig føle seg sikre. Hardt arbeid og vilje til å vise seg frem på en positiv måte vil bli belønnet fremfor spillere som ikke viser samme viljen. Vi kommer ikke til å ta ut en startellev­er basert på hva du heter, men for hvordan guttene presterer på og utenfor treningsfe­ltet, sier Ronny Fredriksen.

FIL serieåpner mandag 1. april mot Tveit på Sukkevann kunstgress­bane.

Styrken er at vi har en kjernegrup­pe som innehar bra kvalitet og rutine. RONNY FREDRIKSEN

 ?? FOTO: FIL ?? FILS A-spillere samlet på trening. Bak fra venstre: hjelpetren­er Vidar Omland, Ole Kristian Fuglestad, Karl Rødseth, Karl Mathingsda­l, Viggo Tønnessen, Petter Moe, Preben Larsen, Frederik Tveit, Håkon Thorkildse­n, Abdiquadir Hassan Abdi, Håkon Holteberg, keepertren­er/ fysisk trener Jan-eric Hole. Foran fra venstre: Sander Lundegaard, Morten Bråthen, Kim Andre Lauritsen, Armin Colic, Sindre Flåto, Sindre Meringdal, Marius Bråthen. Ikke til stede: Erlend Hadland, Mathias Haaland Jensen, Bo Andre Larsen, Josva Andersen, Mathias Hyllestad, Lars Mathingsda­l, Fredrik Krag, trener Ronny Fredriksen hjelpetren­er Kim Andre Jørpeland, lagleder Morten Frøitland, hjelpetren­er Ole Fuglestad.
FOTO: FIL FILS A-spillere samlet på trening. Bak fra venstre: hjelpetren­er Vidar Omland, Ole Kristian Fuglestad, Karl Rødseth, Karl Mathingsda­l, Viggo Tønnessen, Petter Moe, Preben Larsen, Frederik Tveit, Håkon Thorkildse­n, Abdiquadir Hassan Abdi, Håkon Holteberg, keepertren­er/ fysisk trener Jan-eric Hole. Foran fra venstre: Sander Lundegaard, Morten Bråthen, Kim Andre Lauritsen, Armin Colic, Sindre Flåto, Sindre Meringdal, Marius Bråthen. Ikke til stede: Erlend Hadland, Mathias Haaland Jensen, Bo Andre Larsen, Josva Andersen, Mathias Hyllestad, Lars Mathingsda­l, Fredrik Krag, trener Ronny Fredriksen hjelpetren­er Kim Andre Jørpeland, lagleder Morten Frøitland, hjelpetren­er Ole Fuglestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway