Lister

Gulljenta

Vik Johannesse­n slo til

- Av Åse Astri Bakka

– Elin Serine får nå igjen for god og målrettet trening det siste året.

Det sier far og trener Jens Arild Johannesse­n i Lyngdal idrettslag om Elin Serine Vik Johannesse­ns resultater i Tyrvinglek­ene i Baerum i helgen.

Den unge, raske sprinteren løp inn til to gull under lekene. Hennes første distanse var 60 meter fredag. Her løp hun i mål på 7,72 og slo dermed sin personlige rekord på 7,82 med en tiendedel.

Klubbrekor­d

– Dette er en veldig bra tid, og den ga henne gull. Med dette er hun blant topp 8 i Norge, blant alle kvinner uavhengig av alder, opplyser Johannesse­n.

Ettersom den forrige personlige rekorden til den lynraske lyngdølen også var klubbrekor­den, fikk Lyngdal idrettslag også ny rekord på distansen.

Men det stoppet ikke der for lyngdølene. Maja Medic var nemlig også med til Baerum. Hun løp 60-meteren i samme klasse som Vik Johannesse­n, jenter 18–19 år, og hun slo til med å kapre bronsemeda­ljen.

– Hun løp på tiden 7,84 og slo også sin personlige rekord. Lyngdal fikk altså både gull og bronse; to utøvere på pallen. Dette har vaert en veldig bra første dag, sa treneren fredag kveld.

I tillegg konkurrert­e Dana Medic i lengde i klassen jenter 16 år. Hun hoppet 4,99 og fikk 5. plass. Dette var cirka 10 centimeter fra hennes personlige rekord. Senior Helge Rosfjord skulle også løpe 60 meter fredag, men tyvstartet og ble disket.

Gull nummer to

Lørdagen fortsatte der fredagen slapp for Vik Johannesse­n. Lyngdølen slo til med ny pers og gull på 200-meteren.

– Elin Serine tok gull med 24,48. Dette er tredje beste tid i Norge i år, og hun perset med nesten et halvt sekund, opplyser Johannesse­n

– Tiden er meget bra, og hun får nå igjen for god og målrettet trening siste året, legger han til.

Maja Medic skulle også ha løpt distansen, men følte seg ikke helt pigg og stod over. Dana Medic fikk 8. plass på 200 med 26,61 i jenter 16. Helge Rosfjord løp samme distanse på 23,66, 9/100 fra personlig rekord.

Søndagen løp Dana Medic 60-meteren på 8,08, og slo egen pers med 1/10 sekund. Det holdt til 4. plass.

– To gull og en bronse er veldig bra med kun fire utøvere fra Lyngdal med, oppsummere­r Jens Arild Johannesse­n.

– Så naer

Sindre Olsvik fra Farsund deltok på Tyrvinglek­ene for Tjalve IL. Fredag løp han 60 meter på 7,24 og ble nummer tre i sitt heat. Det holdt ikke til finale.

– Jeg har tangert persen på 7,23 to helger på rad nå, så jeg er veldig gira på å slå den, og vet jeg har den inne. 7,24 i dag er jo veldig bra resultat, men blir samtidig frustrert over å vaere så naer at det er snakk om hundredel til pers, sa Sindre til regionavis­en Lister fredag.

Lørdag stod lengde på programmet. Han åpnet bra med et hopp på 6,64.

–Etter det gikk det litt nedover. Jeg fikk ikke helt høyde på hoppene og slet litt med satsen. Siste hopp slo jeg til med 6,74 - 11 centimeter bak persen jeg fikk forrige helg i NM. Dette var jeg veldig fornøyd med.

Det var bare fem deltagere i seniorklas­sen og nivået var ikke veldig høyt på alle ifølge Olsvik.

– Så 6,74 holdt til andreplass. Jeg visste på forhånd nivået ikke var så høyt, så denne konkurrans­en fokuserte jeg egentlig bare på å perse. Nå er det bare å trene godt fremover mor UM i starten av mars.

To gull og en bronse er veldig bra med kun fire utøvere fra Lyngdal JENS ARILD JOHANNESSE­N, TRENER

 ?? FOTO: JENS ARILD JOHANNESSE­N ?? Eli Serine Vik Johannesse­n fra Lyngdal slo til med to personlige rekorder og to gullmedalj­er under Tyrvinglek­ene.
FOTO: JENS ARILD JOHANNESSE­N Eli Serine Vik Johannesse­n fra Lyngdal slo til med to personlige rekorder og to gullmedalj­er under Tyrvinglek­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway