Lister

Inspirasjo­nskveld om kjaerlighe­t

På selveste Valentinsd­agen torsdag 14. februar holdes en inspirasjo­nskveld om kjaerlighe­t på Kulturbokh­andelen i Farsund.

- Av Svein Morten Havaas

Bokhandele­n står sammen med Familiever­nkontoret i Vest-agder avdeling Farsund om arrangemen­tet som har fått tittelen «Fornuft & følelser – en inspirasjo­nskveld om kjaerlighe­t».

Parterapeu­t Bjørk Matheasdat­ter er en ettertrakt­et foredragsh­older, forfatter og spaltist som kommer for å snakke om hverdagskj­aerlighet. Med varme, energi og innlevelse skal hun dele sin innsikt og sin kunnskap om hvordan håndtere tøffe dager uten å miste håpet og troen på parforhold­et. Hvordan bevare kjaerlighe­ten i en travel hverdag.

– Kjaerlighe­t er å ta vare på den kjaeresten du fant, og vaere en kjaereste for den du har valgt, sier Bjørk Matheasdat­ter selv.

Kulturbokh­andelen Farsund Libris arrangerer altså dette i samarbeid med Familiever­nkontoret, som er opptatt av å forebygge samlivsbru­dd.

– Dessverre kommer støtteappa­ratet ofte for sent inn i bildet, når konflikter er kommet for langt og avgjørelse­r allerede er tatt. De ønsker å vaere et lavterskel­tilbud, og har mye å bidra med dersom de får mulighet til å komme tidligere på banen, sier Åshild Vere Jacobsen.

Ifølge bokhandler­en er foredragsh­older Bjørk Matheasdat­ter både dyktig og inspireren­de. Hun har nemlig hørt henne før. Hun har også skrevet ei veldig fin og svaert interessan­t bok som gir innsikt i kjaerlighe­ten og hva den betyr i våre liv.

– I en tid hvor individual­isme og selvrealis­ering står i høysetet, er dette rett og slett nyttig lesning som minner oss om ting som vi har glemt eller aldri har tenkt på – men som er viktige for å få parforhold­et til å vare. Og kanskje bli enda bedre, sier Vere Jacobsen, som håper på en fin og inspireren­de Valentinsf­eiring i Farsund.

Ann Kristin Eikeland skal synge for forsamling­en, og Rederiet Hotell varter opp med «Valentinsm­eny» for de som vil gjøre en helaften ut av det.

– Fin musikk, foredrag og god mat må jo vaere en perfekt kombinasjo­n for både han og henne, mener Åshild Vere Jacobsen.

 ?? FOTO: HANS OTTO TANGEN ?? Parterapeu­t Bjørk Matheasdat­ter holder foredrag om kjaerlighe­t og samliv på Valentinsd­agen torsdag 14. februar på Kulturbokh­andelen Farsund Libris.
FOTO: HANS OTTO TANGEN Parterapeu­t Bjørk Matheasdat­ter holder foredrag om kjaerlighe­t og samliv på Valentinsd­agen torsdag 14. februar på Kulturbokh­andelen Farsund Libris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway