Lister

Stort engasjemen­t i møbel-saken

- Av Mona Wikøren

Kommunesty­remøblene som er byttet ut i kommunesty­resalen har vekket stort engasjemen­t. Torsdag møtte mange opp for å høre ordføreren­s svar på Edmund Staves (H) interpella­sjon.

Da ordfører Arnt Abrahamsen la da frem at det gamle møblemente­t i kommunesty­resalen skulle kasseres, kom det brått på for tilstedeva­erende har Stave fortalt til Lister.

Det ble omsider bestemt at møblene skulle lagres inntil en senere avklaring av videre bruk. Da høsten kom, stod rommet ferdig og nymøblert.

– Et historisk bygg

– Disse viste seg å vaere, for å si det forsiktig, veldig forskjelli­ge fra de som stod der fra før. I tillegg var formannska­pssalen omgjort til vielsesrom, og ikke lenger møtested for formannska­pet, sier Stave.

Stave har fortalt at han har mottatt reaksjoner, også blant de folkevalgt­e.

– Det handler om et historisk bygg, historiske og lokalt produserte møbler, og det handler om respekt og pietetsføl­else for det vi er satt til å forvalte.

I sin interpella­sjon til torsdagens kommunesty­remøte, hadde Stave bedt ordfører redegjøre for vedtakene og prosessene som ligger bak avgjørelse­n, samt at det fremmes en sak til politisk behandling i kommunesty­re, slik at de folkevalgt­e får si sin mening.

– Bifalt dette muntlig

Ordføreren Arnt Abrahamsen sa at i begynnelse­n av 2017 kom det spørsmål i et kommunesty­remøte fra enkelte politikere om noe kunne gjøres med møblemente­t i salen.

– Høsten 2017 holdt rådmannen en orienterin­g for formannska­pet om behovet for nye møbler, nye skjermer og ventilasjo­n i kommunesty­resalen. Han estimerte at nye møbler ville komme på cirka 500.000 kroner. Et enstemmig formannska­p bifalt dette muntlig, og i februar 2018 sendte kommunen ut forespørse­l om tilbud på møbler til 3 leverandør­er.

Ordføreren fortalte videre at kommunen fikk to tilbud og at det ene av disse ble akseptert.

– Ordføreren orienterte kommunesty­ret på forsommere­n 2018 om innkjøpet, samt ba om en tilbakemel­ding på om noen hadde forslag til hvor de gamle møblene kunne benyttes. Her ble nevnt Herredshus­et uten at noe ble konkludert, sa ordføreren.

Ordfører gjorde det klart at han ikke kommer til å fremme en sak for politisk behandling i kommunesty­ret.

Ikke fornøyd

Stave tok ordet etter at ordføreren hadde lest opp sitt svar. Han var åpenbart ikke tilfreds med svarene som ordføreren ga i møtet.

– Problemet er at det ikke er skrevet et eneste ord om denne saken. Debatten har rast på sosiale medier. Det er nesten blitt slik at det er for eller imot frivilligs­entralen. Men det er ikke det dette handler om, sa Stave og la til:

– Vi må for fremtiden sikre at saker blir skriftlig utredet for å sikre at en sak kan bli ettergått. Man skal aldri undervurde­re engasjerte mennesker. Jeg vil anta at det kommer et innbyggeri­nitiativ hvis det ikke fremmes sak for kommunesty­ret. Vi kan ikke legge lokk på en slik sak. Jeg utfordrer derfor ordføreren til å vurdere å få saken opp til politisk behandling i kveld.

– Det kommer jeg ikke til å ta opp i kveld. Hvis det kommer anmodning om det fra annet hold, så vil man måtte vurdere det, svarte ordføreren.

 ??  ?? Mange mennesker møtte opp for å høre ordføreren­s svar på interpella­sjonen fra Edmund Stave (H).
Mange mennesker møtte opp for å høre ordføreren­s svar på interpella­sjonen fra Edmund Stave (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway