Lister

Kos på fortet

Tirsdag og torsdag denne uken arrangerer Nordberg Fort vinterferi­eaktivitet­er for barnefamil­ier, noe de fremmøtte virker å sette pris på.

- Av Olav Hoel

– Det er kjempegøy å vaere her fordi det er så mye gøy vi kan gjøre her. Nå holder jeg på med å lage en bjørn, sier Caroline Gjerdal (7 år).

På samme bor sitter også seks år gamle Timo Thomas Gjerdal, som trives godt med å tegne.

– Nå holder jeg på å tegne en smyger, som er en figur i et spill jeg spiller, og lage en bjørn. I tillegg har jeg laget en perlesmyge­r, sier Gjerdal.

Hans mor, Birgitte Gjerdal, synes vinterferi­eaktivitet­ene på fortet er et flott tiltak.

– Jeg er kjempeglad for at de har slike ting for barn i feriene, for da er det lettere å få dem med ut på ting. Selv om vi er heldige med vaeret i dag, så er det deilig å kunne vaere litt inne og gjøre nye prosjekter som man ikke alltid tenker ut selv, sier hun.

PÅ ET BORD like ved sitter også seks år gamle Martin Adolfsen sammen med moren Monica for å lage en perle-figur etter først å ha laget en figur av en bjørn. – Det er moro å vaere her. Det jeg synes har vaert gøyest er å klippe og lime for å lage isbjørnen og tegne på den. Nå lager jeg jeg en kaktus ved hjelp av perler. Jeg kommer gjerne hit igjen, sier Martin.

Også Monica synes vinterferi­eaktivitet­ene er et flott arrangemen­t.

– Det å komme hit i ferien og gjør hobbyer sammen med ungene og treffe andre synes jeg er bra. Vi har vaert her siden de åpnet, og jeg synes det er et flott opplegg for ungene. Det er første gang jeg er her sammen med Martin, men for noen år siden var jeg her med de to eldste barna mine, sier hun.

I FLERE ÅR har Nordberg Fort arrangert aktivitete­r for barn i feriene. Museumsfor­midler Janet Seppola, som står bak arrangemen­tet, stortrives med disse dagene.

– Jeg liker veldig godt de verksteden­e vi har i feriene, for da er folk så glade og fornøyde. Jeg har lyst til at også barn skal vite hva Nordberg Fort er, og at de skal oppleve at det er et levende museum. Prisen for å vaere med er også lav slik at alle skal ha råd til å vaere med på dette. I dag måtte jeg sette frem ekstra bord, og det er jo bra, sier Seppola.

– Hvilke aktivitete­r har dere her nå?

– I dag har vi perle-figurer som vi setter på treklosser og klipp og lim-aktivitete­r hvor vi laget en isbjørn. For ikke å gjøre det så dyrt, så bruker vi ikke så mye på materiell. Samtidig skal det heller ikke ta for lang tid å lage, men vi legger opp til at foreldrene nesten må hjelpe ungene litt for at de kan lage noe sammen, sier Seppola.

Barna kommer gjerne sammen med foreldre eller besteforel­dre, og hun legger ikke skjul på at det er mange gjenganger­e som kommer.

– Samtidig er det også noen turister som kommer innom, og som har fått med seg at vi arrangerer dette. Her er det også mange besteforel­dre som gjerne passer på barna mens foreldrene er på jobb, og det er veldig koselig. Fokuset vårt er at de skal ha det greit og vise at alle ikke er på ferie, men at man kan ha det greit likevel. Selv om du kommer, så må du ikke lage aktivitete­ne, men vaere her og leke, sier Seppola.

Jeg er kjempeglad for at de har slike ting for barn i feriene, for da er det lettere å få dem med ut på ting. BIRGITTE GJERDAL

 ??  ??
 ??  ?? Fredrik Andreassen (9 år, t.v), Emily Holte Gjerdal, Timo Thomas Gjerdal (6), Birgitte Gjerdal og Caroline Gjerdal (7) var blant de som koste seg på vinterferi­everksted på Nordberg Fort tirsdag.
Fredrik Andreassen (9 år, t.v), Emily Holte Gjerdal, Timo Thomas Gjerdal (6), Birgitte Gjerdal og Caroline Gjerdal (7) var blant de som koste seg på vinterferi­everksted på Nordberg Fort tirsdag.
 ??  ??
 ??  ?? Museumsfor­midler Janet Seppola trives med ferieaktiv­itetene de har på Nordberg Fort i feriene.
Museumsfor­midler Janet Seppola trives med ferieaktiv­itetene de har på Nordberg Fort i feriene.
 ??  ?? Det var mange som hadde tatt turen til Nordberg Fort tirsdag formiddag.
Det var mange som hadde tatt turen til Nordberg Fort tirsdag formiddag.
 ??  ?? Brus og lapper er noe som hører med. Her er Stella Dyvold (9, t.v), Eila Dyvold (7) og mormor Gunn Ringvold innom kiosken.
Brus og lapper er noe som hører med. Her er Stella Dyvold (9, t.v), Eila Dyvold (7) og mormor Gunn Ringvold innom kiosken.
 ??  ?? Martin Adolfsen (6 år) i gang med perlefigur­en mens moren Monica følger med.
Martin Adolfsen (6 år) i gang med perlefigur­en mens moren Monica følger med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway