Lister

Samtidig må vi ikke glemme at dette blir et solid løft for Farsund sentrum.

-

Ineste måned tar skoleutbyg­gingen i Farsund sentrum til. Når to av byens mest sentrale gater skal tas i bruk for det storstilte utbyggings­prosjektet til 384 milllioner kroner, er det klart at det vil bli både hektisk, kummerlig og utfordrend­e rent praktisk for noen hver.

HALVE sentrum blir stengt i to år – til våren 2021. Planen er at de to nybyggene, som skal bygges sammen med en kulvert og føyes sammen med den allerede eksisteren­de bygningsma­ssen skal kunne tas i bruk for fullt fra den høsten. 6.000 nye kvadratmet­er – og et skolekompl­eks på totalt det dobbelte skal nå utformes. Det sier seg selv at et så stort prosjekt vil skape utfordring­er i byggeperio­den.

I OVERGANGEN blir det ikke så lett å tenke positivt. Når både Theis Lundegaard­s gate,

Strandgate­n, Pengeveien og

Inger Sundts gate nå skal stenges for all trafikk helt frem til sommeren 2021, må man planlegge dersom man skal ta seg gjennom byen med kjøretøy.

Fotgjenger­ne kan kanskje fortsatt ta bryggeslen­gen på utsiden av gjerdene, men det er trolig også det eneste.

DESSVERRE har utbygginge­n allerede gitt seg noen negative utslag. I Theis Lundegaard­s gate legges all butikkdrif­t ned. Gamle, aerverdige Glassmagas­inet legger ned fordi bygget er solgt. Tomten skal utnyttes til skoleutbyg­gingen direkte. Lenger borti gata har Blå Eik opphørssal­g. Årsaken er nok sammensatt, men det skinner klart igjennom at byggeperio­den blir for tøff. Det sier seg selv at det er tilnaermet umulig å få hjulene til å gå rundt når kundene knapt kan bevege seg inn til den solide, blå eikedøra.

SAMTIDIG må vi ikke glemme at dette blir et solid løft for Farsund sentrum. Da fylkespoli­tikerne i 2014 landet på en utbygging av Eilert Sundt i Farsund fremfor nybygg i Lyngdal, var det en stor dag for kaperbyen. Det motsatte utfallet ville vaert katastrofa­lt. Nå står man foran en milepael som kan revitalise­re sentrum på mange måter. Hvis alle gode krefter drar samme retning og utnytter muligheten som åpner seg. Det gjelder også fylkeskomm­unen og kommunen som står i bresjen for utbygginge­n. Parkerings­floken som vil komme når skolen står ferdig og elever og laerere skal ta den i bruk er manges største bekymring. Den må det jobbes for å finne gode løsninger på. Og det må gjøres nå!

ALLE oppfordres herved til positiv tenkning. «Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves», heter det. Det får vaere innbyggern­e og sentrumsbr­ukernes mantra de kommende to årene.

Parkerings­floken må det jobbes for å finne gode løsninger på. Og det må gjøres nå!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway