Lister

Fastholder at innsyn er gitt

-

– Innsyn er gitt. Dersom dokumenter som etterspørr­es derimot ikke finnes, må en avslå fordi det ikke er noe dokument å gi ut.

Det skriver ordfører Arnt Abrahamsen i et tilsvar til Lister.

Abrahamsen skriver at det skal gis innsyn i dokumenter som ikke er arkivplikt­ige eller journalpli­ktige, så sant de finnes hos kommunen - uavhengig av om de finnes på e-post, sms, papir eller i annen form.

–Lister24 forventer at kommunen, i tillegg til å behandle dokumentin­nsyn, skal kunne gjøre rede for hva som skjer med alle dokumenter som ikke er underlagt registreri­ngsplikt eller arkivplikt, skriver Abrahamsen.

Videre:

– Kommunen har etter kommunens syn ikke verken plikt eller anledning til å gjøre rede for sletting av dokumenter som ikke er arkivplikt­ige eller journalpli­ktig. Jeg kjenner ikke til at det har skjedd noen sletting og kan ikke gjøre rede for sletting for hele min mailportef­ølje, det er det ingen som kan. Og igjen; Jeg har ingen dokumenter i saken, som det ikke allerede er gitt innsyn i.

– Det er blitt påstått at du har hatt en agenda i denne saken. Hva er dine kommentare­r til at dette verken kan verifisere­s eller avkreftes hvis dokumentas­jon eventuelt er blitt slettet?

– Påstått agenda? Hvordan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway