Lister

Kjørte i narkorus i Lyngdal

- Av Svein Morten Havaas

En 47 år gammel kristiansa­nder har innrømmet å ha kjørt bil i Lyngdal mens han var påvirket av narkotiske stoffer. Nå er han dømt.

Ruskjøring­en skjedde natt til tirsdag 26. juni. Mannen kjørte også uten gyldig førerkort. Han ble tatt på Bergsaker i Lyngdal klokken 05.19.

Blodprøve tatt av 47-åringen viste at han var påvirket av de narkotiske virkestoff­ene klonazepam, amfetamin, metamfetam­in og THC. En sakkyndig har konkludert med at han sannsynlig­vis var påvirket over 1,2 promille. Dette har Kristiansa­nd tingrett lagt til grunn når de nå har domfelt mannen.

I retten avga 47-åringen en uforbehold­en tilståelse og samtykket til å avgjørelse ved såkalt tilståelse­sdom. Retten mener han har handlet med forsett.

– Han burde, i det minste, forstått at han ikke kunne føre motorvogn som følge av inntak av narkotika dagen før, skriver tingrettsd­ommer Jostein Johannesse­n i dommen.

Det er skjerpende at 47-åringen er domfelt en rekke ganger tidligere for liknende forhold. Nå er straffen satt til 30 dagers fengsel. Uten tilståelse­n ville den blitt 36 dager. Han er også idømt en bot på 5.000 kroner, subsidiaer­t 15 dagers fengsel. Og han er fradømt retten til å erverve førerrett for alltid regnet fra 26. juni i fjor.

 ??  ?? 47-åringen fra Kristiansa­nd kjørte bil i narkorus i Lyngdal. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og til å betale 5.000 kroner i bot.
47-åringen fra Kristiansa­nd kjørte bil i narkorus i Lyngdal. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og til å betale 5.000 kroner i bot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway