Lister

Krever opprydding

Abusland er rystet etter saksbehand­lerfeil

- Av Torrey Enoksen

Lyngdalspo­litikeren Roger Abusland er svaert rystet etter at en dispensasj­onssøknad holdt på å bli avvist politisk på grunn av feil opplysning­er.

I en interpella­sjon krever han nå opprydding.

– Jeg må innrømme at jeg sov ikke natten etter møtet i kommunesty­ret torsdag. Jeg tenkte på om det var andre saker som vi har behandlet tidligere som vi kan ha fattet på feilaktige opplysning­er. Slik skal det ikke vaere! Derfor har jeg sendt en interpella­sjon til ordføreren, og bedt om at det må ryddes opp i forholdene, sier Abusland til Lister24.

Får vei og vann

Kåveland utvikling har fått godkjent planer om at det kan bygges ytterliger­e 70 feriebolig­er gjennom fortetting i hytteområd­ene på Kåveland og Åmland i tillegg til de 75 som allerede eksisterer i området.

Lyngdal kommune har som forutsetti­ng for denne fortetting­en gått med på at minst 75 av enhetene innen sommeren 2019 skal kobles til det kommunale vannverket.

Som motytelse har Lyngdal kommune gått med på at kommunevei­en fra hyttefelte­ne og frem til fylkesveie­n mot Lyngdal og Korshamn skal utbedres.

Tregere salg

9. november 2018 søkte Kåveland Utvikling AS Lyngdal kommune om dispensasj­on fra en fremdrifts­plan.bakgrunnen for dette var at salget av hyttetomte­r i området langs Grønsfjord­en har naermest stoppet opp. Utviklings­selskapet mener de må justere de opprinneli­ge framdrifts­planene for videre utvikling av hyttefelte­t.

I søknaden opplyste selskapet at 72 av 75 hytter vil innen 1. juni i år bli koblet opp mot vannverket. De tre siste tomtene ville bli koblet til på et senere tidspunkt.

Da saken var oppe til behandling i kommunesty­ret torsdag, sto det skrevet at kommunen hadde utbedret veien. Dette viser seg å ikke stemme. Fortsatt mangler utbedring av over 350 meter vei.

– Her får vi presentert en saksfremst­illing som viser seg å vaere langt fra de faktiske forhold vedrørende kommunens oppfyllels­e av sin del av avtalen. Når det da på toppen av det hele skapes et bilde av at siden kommunen har gjort sin del av avtalen så må klager/ søker oppfylle sin del av avtalen, da er dette alvorlig ille, skriver Abusland i interpella­sjonen.

Feil opplysning­er

Det Abusland og andre politikere i Lyngdal reagerer sterkest på, er at informasjo­nen de fikk servert i sakspapire­ne ikke stemte.

– Ingen av oss politikere bør forvente at vi alltid skal vaere enige i det administra­sjonen skriver, og jeg tror heller ikke at administra­sjonen forventer det av oss folkevalgt­e. Men vi må forvente at informasjo­n og saksfremle­gg fra administra­sjonen inneholder korrekt informasjo­n! I denne konkrete saken var vi i ferd med å gjøre klager/ søker stor urett – og fatte en beslutning på feil grunnlag, skriver Abusland.

Krever beklagelse

Abusland ber nå ordfører Jan Kristensen gi en redegjørel­se om hvilke tiltak rådmannen vil iverksette for å unngå tilsvarend­e feil i fremtiden. Han betrakter det som har kommet frem i denne saken som en skandale.

Høyre politikere­n ber også at rådmannen og saksbehand­ler må sende en skriftlig beklagelse til klager og søker for feilen som er blitt gjort.

– Hvor mange andre saker har vi gjort søker urett, basert på feilinform­asjon fra administra­sjonen?? Vi må snarest få ryddet opp slik at vi ikke ender opp i en lammende tilltskris­e mellom administra­sjon og politisk miljø, krever Abusland i interpella­sjonen.

Jeg må innrømme at jeg sov ikke natten etter møtet i kommunesty­ret torsdag. ROGER ABUSLAND

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Det at Lyngdal kommune ikke har gjennomfør­t sine forpliktel­ser i Kåvelandsa­ken, får nå etterspill. Roger Abusland krever opprydding og beklagelse i administra­sjonen.
FOTO: RUNE HAUAN Det at Lyngdal kommune ikke har gjennomfør­t sine forpliktel­ser i Kåvelandsa­ken, får nå etterspill. Roger Abusland krever opprydding og beklagelse i administra­sjonen.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Høyres Roger Abusland krever at rådmannen og saksbehand­leren som har jobbet med saken om utbygginge­n på Kåveland kommer med en skriftlig beklagelse.
FOTO: TOM ARILD STØLE Høyres Roger Abusland krever at rådmannen og saksbehand­leren som har jobbet med saken om utbygginge­n på Kåveland kommer med en skriftlig beklagelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway