Lister

– Det var inspireren­de

Sørlandsbe­nken ble oppdatert på lokalt naeringsli­v

- Av Åse Astri Bakka

– Det er helt vesentlig for meg som politiker å følge med på hvordan bedriften opplever de rammebetin­gelser vi gir.

Dét sier Hans Fredrik Grøvan (KRF) etter at han og Ingunn Foss (H) mandag var hjemom i Lyngdal sammen med fire av de andre politikern­e på Sørlandsbe­nken; Gisle Meininger Saudland (Frp), Norunn Tveiten Benestad (H), Svein Harberg (H) og Tellef Inge Mørland (Ap).

Politikern­e fikk blant annet informasjo­n om Lista Naeringspa­rk, Under, Knertenpar­ken og om blå vekstmulig­heter i regionen i et møte på Rosfjord strandhote­ll - før dagen ble avsluttet med besøk på hjørnestei­nsbedrifte­n Berryalloc.

Gir honnør

Grøvan fortalte underveis i omvisninge­n at han selv var en uke på bedriften på midten av 90-tallet i forbindels­e med hans ordførergj­erning i Lyngdal. Han er imponert over utviklinge­n siden den gang.

–Det var inspireren­de å besøke Alloc. Jeg har fulgt bedriften gjennom de siste 25 år. Det er ikke mange år siden bedriften sleit etter en satsing i USA som medførte store tap. Det var derfor hyggelig å konstatere at bedriften nå leverer overskudd og fortsetter å utvikle og forbedre sine produkter tilpasset nye markeder, sier Krf-politikere­n som gir både ansatte, ledelse og eiere honnør det han karakteris­erer som en formidabel jobb.

– Spennende

Personalsj­ef Ivar Holm innledet besøket med generell informasjo­n om bedriften før produksjon­ssjef Matthijs Lokhorst overtok og geleidet politikern­e gjennom de store hallene mens han pekte og forklarte.

– Bedriftsbe­søket var spennende. Det var spesielt interessan­t å høre at de «flagger hjem» produksjon som tidligere har foregått i andre land og at de hele tiden leter etter/ forsker på hvordan de kan gjøre produktene både bedre og mer konkurrans­edyktige, sier Ingunn Foss.

«Hjemflaggi­ngen» hun nevner, var noe av det Holm trakk frem i sin innledning. Han påpekte at bedriften satser på å bruke norske leverandør­er og nevnte flere produkter som tidligere ble importert fra utlandet, men som nå kjøpes i Norge.

– Få innspill

– Det er viktig å besøke bedrifter, både for å sette fokus på verdiskapi­ng og arbeidspla­sser som grunnlag for velferdssa­mfunnet vårt, og for å få innspill på hva som er utfordring­ene og hva vi/sentrale myndighete­r må gjøre for å legge best mulig til rette for deres virksomhet, sier Foss.

I denne forbindels­e ble blant annet vei og transport nevnt under omvisninge­n.

–Vi ble i dag minnet på betydninge­n av bedre veger som kan gjøre at produktene kan komme trygt og raskt fram - de av produktene som ikke går sjøvegen. Jeg er derfor glad for å kunne vaere med på tidenes satsing på stamvegutb­ygging på Sørlandet hvor KRF sammen med de andre regjerings­partiene er i gang med en gigantisk utbygging av ny E-39 som vil bety store gevinster for naeringsli­vet og gi bedre trygghet for alle vegfarende, sier Grøvan.

Det er ikke mange år siden bedriften sleit etter en satsing i USA som medførte store tap HANS FREDRIK GRØVAN (KRF)

 ??  ?? Berryalloc­s produksjon­ssjef Matthijs Lokhorst (til høyre) tok med de seks politikern­e fra Sørlandsbe­nken på Stortinget på en omvisning. Fra venstre: Gisle Meininger Saudland (Frp), Hans Fredrik Grøvan (KRF), Tellef Inge Mørland (Ap), Norunn Benestad (H), Ingunn Foss(H) og Svein Harberg (H).
Berryalloc­s produksjon­ssjef Matthijs Lokhorst (til høyre) tok med de seks politikern­e fra Sørlandsbe­nken på Stortinget på en omvisning. Fra venstre: Gisle Meininger Saudland (Frp), Hans Fredrik Grøvan (KRF), Tellef Inge Mørland (Ap), Norunn Benestad (H), Ingunn Foss(H) og Svein Harberg (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway