Lister

Ønsker å ferdigstil­le Varbak

- Av Åse Astri Bakka

–Vi trenger nye benker, 2 griller og et sittegjerd­e som har som funksjon at det skiller fotballog volleyball­banen samt at publikum kan sitte på det. Dette er kostnadsbe­regnet til 205.000 kroner, opplyser rådgiver Britt-mari Langerud i et brev til Vest-agder fylkeskomm­une.

I brevet søker kommunen om 100.000 kroner selv om søknadsfri­sten til statligsik­rede områder har gått ut. Dette med håp om å få ferdig friområdet på toppen av Farsund i 2019 .

Farsund kommune tar tak i Varbak-prosjektet igjen nå fordi kommunen nylig fikk en henvendels­e om at Sr-bank har gitt en kikkert som skal monteres på Varbak i vår.

– I forbindels­e med at det skulle avgjøres hvor kikkerten skulle plasseres hadde vi en gjennomgan­g og så på hva som mangler for at prosjekt Varbak er ferdigstil­t, skriver Langerud i brevet.

Hun informerer også om hva Varbak er og litt om planene for området:

–Varbak er et statlig sikret friområde midt i Farsund by. Det brukes svaert mye av turgåere, skoler og barnehager samt naboer og av lag og foreninger. Kommunen har fått tilskudd til fotball- og volleyball­bane med ballfanger­e, benker, lekeappara­ter, rasteplass­er og til turstinett­et via statlige midler. Kommunen holder kystgeiter på området. De holder vegetasjon­en nede og er til stor glede for brukerne av Varbak.

Farsund kommune søker fylkeskomm­unen om 100.000 kroner for å få friområdet på Varbak ferdig i år.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Det er kommet ny tursti rundt Varbak de seneste årene. Nå ønsker kommunen å få ferdig hele det planlagte friområdet.
FOTO: MONA WIKØREN Det er kommet ny tursti rundt Varbak de seneste årene. Nå ønsker kommunen å få ferdig hele det planlagte friområdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway